El diari alemany Die Welt ha publicat una informació sobre la repressió policial a Barcelona, titulada "Nosaltres volem marxar. Ja estem marxant". El rotatiu alemany explica la mala fama que té la Guàrdia Civil aquests dies a Catalunya, on recorden "l'opressió dels guanyadors de la Guerra Civil de Franco".

El reportatge, acompanyat de vídeos de les protestes, conversa amb diversos testimonis. "La gran majoria de catalans volen una solució dialogada", diu Pere Giménez, que du bigoti, ulleres de sol i un pin amb una estelada. Tan sols volem votar. Probablement, fins i tot el 'no' podria guanyar en el referèndum sobre la independència", diu. "Però només vénen amb la policia. Tot i que mai no hem comès cap acte de violència. Només volen que paguem les culpes. I no volem viure en un país que no ens estima", explica Die Welt.

El rotatiu es mostra sorprès que en un país pròsper com Catalunya estigui tan arrelat el discurs de la llibertat, però explica que resta encara el substrat de la Guerra Civil i el franquisme, i que a Espanya la dictadura mai no ha estat perseguida. "Tot això s'amaga sota la superfície", afegeix.

Die Welt explica amb detall els vaixells que el ministeri de l'Interior ha llogat per als policies que vol destinar a Catalunya. "Tot indica que serà una gran mobilització policial, i no sona bé", conclou.