Dimissió al govern de Madrid, presidit per Isabel Díaz Ayuso, que agreuja la crisi institucional a la capital espanyola, per un visible enfrontament entre PP i Cs. El conseller de Polítiques Socials, Igualtat i Natalitat de la Comunitat, Alberto Reyero (Cs), ha presentat la seva dimissió per carta a la presidenta madrilenya.

A la carta, Reyero apel·la a la "unitat de les institucions com el camí més encertat per vèncer el virus", en una crítica directa a la política d'Ayuso i en un moment que Cs pretén negociar els pressupostos amb el govern de Pedro Sánchez. El conseller assenyala que la decisió ha estat "meditada" perquè veu necessari "tancar una etapa, fer un pas al costat" i tornar a les funcions a l'Assemblea de Madrid "des d'on seguiré defensant els drets de les persones més vulnerables ".

 

carta dimission

Reyero va protagonitzar un enfrontament amb el conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero (PP), per uns protocols de derivació de pacients de les residències de gent gran que es van enviar per "error" als centres, en els quals es rebutjava el trasllat de gent gran als hospitals.

A la carta fa un missatge de reconeixement als treballadors de les residències, "que van tenir un paper protagonista en la batalla i que van estar a l'altura", i agraeix "l'oportunitat" que li va donar Ignacio Aguado, el vicepresident del seu partit que el va nomenar per al càrrec.

La dimissió ha arribat hores després que la presidenta autonòmica va presentar un recurs davant l'Audiència Nacional contra les mesures imposades pel ministeri de Sanitat que afecten deu municipis de la regió, Madrid inclosa.