L'entrevista de TVE al vicepresident i president d'ERC, Oriol Junqueras, va encendre els ànims entre els líders del PP i Ciutadans. Ho van fer notar a Twitter, on el PP fins i tot va llançar el hashtag #TVEsinGolpistas. El president dels populars, Pablo Casado, titllava de "vergonyós" que la televisió pública espanyola hagués entrevistat qui descriu com "un pres implicat en el cop d'estat que va intentar fer l'independentisme".

A les crítiques, s'hi van sumar la portaveu del PP al Congrés, Dolors Montserrat, i el secretari general, Teodoro García. "Mentre el president del govern no fa cap roda de premsa amb preguntes des de fa setmanes, la televisió pública entrevista un empresonat per haver intentat un cop d'estat atemptant contra els drets de tots", deia García, mentre que Montserrat va demanar "no convertir TVE en TV3" i va acusar-la d'intentar "netejar la imatge dels colpistes separatistes".

Els populars van aprofitar per demanar eleccions anticipades i per parlar d'un "pacte ocult" entre els presidents Pedro Sánchez i Quim Torra.

Per part de Ciutadans, va parlar el president del partit, Albert Rivera, que va acusar Sánchez d'haver permès l'entrevista com a part d'una estratègia per "blanquejar el seu soci" i "preparar un indult" als presos polítics catalans. "Sánchez es va saltar per decretazo el concurs públic a RTVE per fer coses com aquesta", va dir.