El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha carregat aquest dimarts durament contra Pere Aragonès per insistir amb la “matraca de la independència”, per la seva proposta de referèndum d’autodeterminació per a Catalunya. En un discurs davant la junta directiva del seu partit, ha instat al president del govern espanyol a “trencar” amb l’independentisme al Congrés dels Diputats. “Si a Pedro Sánchez li quedés sentit d’Estat, no deixaria que presentessin aquesta proposta de referèndum i posaria punt final a aquest viatge sense retorn”, ha asseverat.

Així, Feijóo ha afegit que el PP és “l’única alternativa” per aquells que “vulguin un canvi real a Catalunya”. “Un cop més, deixem clar que cap vot del PP a Catalunya servirà per la independència; ni per pactar un referèndum ni per tornar el poder a aquells que no es cansen de fer xantatge a l’Estat i presumeixen que ho tornarien a fer”, ha insistit durant el seu discurs. "Catalunya no mereix més fugides endavant", ha afegit el líder del PP, que ha dedicat bona part del seu discurs davant la plana major popular a ressaltar la bona evolució electoral del partit d'ençà de la seva arribada a Gènova. "Diguem alt i clar als catalans que si volen independentisme no som la seva opció, però si no volem independentisme som la seva única alternativa", ha conclòs.

S’ha pronunciat així en un acte en el qual ha suplicat que el PP tingui uns bons resultats a les eleccions d’Euskadi del 21 d’abril i les catalanes del 12 de maig. “No demano una majoria absoluta, però sí que no ens fixem un sostre electoral i oferim el millor de nosaltres”, ha dit. Així, ha demanat al popular Alejandro Fernández que treballi per captar els vots tant dels catalans constitucionalistes com de tots aquells ciutadans "fastiguejats" amb el procés independentista.

"Tens tot el nostre suport", ha remarcat en un discurs davant la Junta Directiva del partit, òrgan que reuneix la cúpula de la formació i els seus dirigents territorials. "L'alternativa a l'independentisme està al PP", ha ressaltat abans de dir que votar socialista no serveix per treure poder als partits sobiranistes.

La Moncloa tanca la porta al referèndum

Les declaracions de Feijóo, però, han arribat de forma pràcticament simultània a la tancada de porta del govern espanyol a la proposta de celebrar un referèndum d’autodeterminació. La Moncloa ha minimitzat la iniciativa, emmarcant-la en la campanya de les eleccions catalanes del 12-M. És més, Pilar Alegría, portaveu de l’executiu de Pedro Sánchez, s’ha referit al cap del Govern com el “candidat Aragonès”. "El pròxim 12 de maig hi ha eleccions, i els diversos candidats fan les diverses propostes", però la idea de preguntar els catalans sobre el seu futur polític "no està en el full de ruta de la concòrdia" del govern espanyol.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!