Nou enfrontament dialèctic entre Alberto Núñez Feijóo i Pedro Sánchez. “No a l’amnistia i no a les desqualificacions de Sánchez cap a la resta d’espanyols”, ha etzibat Feijóo a Sánchez: el diumenge el president espanyol va al·ludir en una entrevista a la fachosfera que “polaritza, insulta i genera una desconfiança amb una finalitat clara” i aquest dilluns el líder del PP li ha retret que hagi continuat “construint el seu mur” qualificant “de fatxes els milions de persones que estan en contra de la impunitat pel poder i en contra dels privilegis als separatistes”. Feijóo ha replicat que ell “no insultaria” els votants del PSOE i ha denunciat que cap president del govern espanyol havia “desqualificat d’una manera tan grossera milions de compatriotes anomenant-los fatxes”.

En la reunió de la Junta Directiva del PP, Alberto Núñez Feijóo també ha censurat que el PSOE sigui “més crítics amb els jutges que investiguen el terrorisme”, en relació amb Manuel García-Castellón, que “als polítics que el justifiquen i que estan investigats per això”, en al·lusió, entre altres, al president Carles Puigdemont, que està al centre de la diana del magistrat de l'Audiència Nacional. Sobre les últimes maniobres de García-Castellón, ha afirmat que “només pel fet de rebaixar a una pena de gamberrada un acte vandàlic que produeix la invalidesa permanent a un Policia Nacional, ja val la pena fer front al govern espanyol”. “Que dòcil deu veure l’independentisme a Sánchez que fins i tot li perdona que l’espiï”, ha reblat. El dia abans que el Congrés dels Diputats doni llum verda a la llei d’amnistia, Feijóo ha asseverat que “ni l’independentista més radical podia imaginar fa un any que Sánchez arribaria tan lluny”.

Des de Gènova, Feijóo també ha criticat que el PSOE “fiï el seu present i el seu futur a l’amnèsia col·lectiva” i ha volgut subratllar que “Espanya no oblidarà el que el PSOE està fent sense el seu consentiment”. “Espanya no amnistiarà el PSOE”, ha conclòs. Sobre la concentració d’ahir a la Plaça Espanya de Madrid, on van acudir 45.000 persones, el líder del PP ha exhibit que “van omplir els carrers de llibertat i dignitat, la dignitat que li falta al govern espanyol”.

 

Els barons del PP, també en tromba contra Sánchez

Just a les portes de la seu de Gènova, els líders autonòmics del PP també han alçat la veu en contra de les paraules de Pedro Sánchez. El president de la Xunta de Galícia, Alfonso Rueda, ha sostingut que l’ús del terme fachosfera és “típic” de Pedro Sánchez i ha asseverat que el president espanyol té “la pell molt fina” quan se l’ofèn, però té “patent de cors” quan intenta ofendre els altres. En la mateixa línia, el president de Múrcia, Fernando López Miras, ha afirmat que l’expressió és “pròpia” de persones que fan “el que ell fa”. Finalment, el líder de l’oposició a Castella-la Manxa, Paco Núñez, ha titllat de “vergonyoses” i “impròpies” d’un president en un país “seriós”, ja que “ataquen de manera indecent una bona part dels espanyols”.

El PP redobla la pressió contra l’amnistia i torna a cridar diputats del PSOE a votar-hi en contra

També abans de l'inici de la Junta Directiva Nacional, i a poc més de 24 hores del ple del Congrés que ha d'aprovar la llei d'amnistia, el líder del PP de Castella-la Manxa, Paco Núñez, ha fet una crida al president castellanomanxec i baró del PSOE, Emiliano García-Page, a ser creïble i “ordenar els diputats socialistes de Castella-la Manxa que votin en contra”. “L'amnistia es pot parar i és Emiliano García-Page qui pot donar l'ordre d'aturar-la; si no ho fa, estarà demostrant que no està pensant a Espanya i només està pensant en si mateix i en posicionar-se davant d'una futura caiguda de Pedro Sánchez”, ha arguït, en la mateixa línia que es va expressar Miguel Tellado, portaveu del PP al Congrés, fa deu dies. Segons ha exposat ell mateix, Núñez ha al·ludit a l'article del reglament del Grup Socialista al Congrés que fixa que els diputats poden sol·licitar el seu “vot en consciència en aquelles qüestions especialment rellevants”. I “en els últims quaranta anys hi ha hagut poques qüestions a votar tan especialment rellevants com l'amnistia”, ha argumentat.

Un altre baró del PP que s’hi ha pronunciat ha sigut el president de Múrcia, Fernando López Miras, que ha sostingut que “qualsevol responsable públic que tingui un mínim d’ascendència sobre algú que demà propiciï un dels dies més negres de la democràcia de les últimes dècades ha de fer tot el que estigui a les seves mans perquè no sigui així”. Ara bé, ha reconegut que està convençut que “ningú que tingui el carnet de militant del PSOE ho farà perquè no ho ha fet fins ara”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!