La Fiscalia ha rebutjat una vegada més que s'obri una investigació al ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, per les gravacions que confirmen una conxorxa entre el seu ministeri i el llavors director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, contra el procés independentista català. Ara, el Ministeri Públic es refereix a aquelles converses entre els dos càrrecs públics com simple "un intercanvi d'informació" emparat per la llei.

En un text de 18 línies, el fiscal en cap de la Sala Penal, Antolín Herrero, nega l'admissió a tràmit de la querella presentada pel Partit Demòcrata Català (PDC) i l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias contra Fernández Díaz i De Alfonso, segons informa eldiario.es. Herrero cita la Llei d'enjudiciament criminal i la Llei 14/2008, per la qual es crea l'Oficina Antifrau de Catalunya, com a vies legals per les quals podria emparar-se el suposat "intercanvi d'informació".

El PDC i Trias van presentar una querella contra Fernández Díaz acusant-lo dels delictes de violació de secrets, prevaricació i malversació de fons públics. El text va ser presentat al Suprem ja que el ministre és un membre del Govern i, per tant, està aforat davant la Sala Segona de l'Alt Tribunal. 

A l'escrit, Herrero descarta que el ministre hagi comès cap dels delictes dels quals se l'acusa a la querella. En aquest sentit, assegura que les afirmacions de Fernández Díaz a les gravacions es produeixen "sense que es relati cap decisió que tingui el caràcter de resolució administrativa i sense que es concreti el finançament públic que sustenti la malversació que es presumeix".