Durant un minut i mig, el temps que ha durat l'atenció als periodistes, Pablo Iglesias ha trencat el silenci. Després de signar un preacord per un govern de coalició amb Pedro Sánchez, el secretari general de Podemos s’ha mostrat “molt optimista” sobre que aconseguiran els acords. Conscient de la necessitat de l’abstenció d’ERC, ha reivindicat les banderes de la “plurinacionalitat” a Espanya i el “diàleg” a Catalunya.

Preguntat sobre la mesa de negociació reclamada pels republicans, Pablo Iglesias ha defensat que “el diàleg és imprescindible” i que creu que “tindrem un govern que assumeixi el diàleg com a eix fonamental de la seva acció política, un govern que enfronti el problema de la plurinacionalitat a Espanya i el diàleg a Catalunya”. En aquest sentit, ha assenyalat que “hi ha molt treball per fer” per aconseguir els suports, però s’ha mostrat convençut que els aconseguiran.

“Estic convençut que tant el PSOE com nosaltres treballarem de manera responsable per aconseguir aquests suports, perquè en aquest país hi hagi un govern d’esquerres que enfronti els reptes d’Estat”, ha defensat el líder de Podemos. Ha defensat que s’estiguin fent les negociacions “amb discreció, seriositat i responsabilitat”, perquè “hi ha moltes expectatives en aquest país perquè siguem un govern que protegeixi la gent”.