Salvador Illa i Pedro Sánchez es reuniran al palau de la Moncloa el 22 de novembre. Ho ha comunicat aquest dilluns el govern espanyol, que ha fet públic el calendari de pròximes trobades bilaterals que el president del govern espanyol manté, des de fa un mes, amb els diversos presidents autonòmics al seu despatx. El passat mes de setembre, el president de la Generalitat ja va visitar Madrid. Ho va fer una setmana després de la Diada, per celebrar a la capital espanyola la festa nacional dels catalans; també es va reunir amb el rei Felip VI. El passat 12 d'octubre, el líder del PSC també va fer acte de presència en la desfilada militar, i també va anar a l'habitual cerimònia del Palau Reial que acostuma a tenir lloc el dia de la festa nacional dels espanyols. 

El president de la Generalitat formarà part de l’última tanda d'aquest tipus de trobades. Aquell divendres el màxim líder socialista es reunirà amb el president de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco; i els presidents de Ceuta i Melilla, Juan Jesús Vivas i Juan José Imbroda, respectivament. Tots tres són del PP. Aquest pròxim divendres, 25 d'octubre, Pedro Sánchez farà la seva penúltima tanda de reunions amb presidents autonòmics. El cap de l'executiu espanyol rebrà al seu despatx les presidentes de les Balears i Extremadura, Margalida Prohens i María Guardiola, totes dues del PP. Fins ara, han passat pel palau de la Moncloa els presidents del País Basc, Imanol Pradales; Galícia, Alfonso Rueda; Andalusia, Juanma Moreno Bonilla; Cantàbria, María José Sáenz de Buruaga; la Rioja, Gonzalo Capellán; Astúries, Adrián Barbón; País Valencià, Carlos Mazón; Castella-la Manxa, Emiliano García-Page; Múrcia, Fernando López Miras; l’Aragó, Jorge Azcón; Navarra, María Chivite; i Canàries, Fernando Clavijo.

Isabel Díaz Ayuo planta Pedro Sánchez

Una de les notícies d'aquesta setmana serà, precisament, que Isabel Díaz Ayuso ha anunciat aquest dilluns que no assistirà el divendres a la seva reunió amb Pedro Sánchez a la Moncloa. Els motius exposats per la lideressa madrilenya passen, a grans trets, pel conflicte obert entre el govern espanyol i la seva parella, Alberto González Amador; a qui l'executiu del PSOE titlla sense embuts de "delinqüent confés", per haver negociat amb la Fiscalia un acord si admetia que havia comès dos delictes tributaris. 

Ayuso ha acusat el PSOE d'utilitzar la seva parella, Alberto González Amador, com un "ostatge polític". Poc després que s'hagi sabut que l'empresari ha demanat 100.000 euros a Pedro Sánchez com a compensació per haver-lo qualificat de "delinqüent confés" en roda de premsa, Ayuso ha afirmat que no se'l pot comparar amb la parella del líder del PSOE. "El nòvio d'Ayuso no va a la Puerta del Sol a fer negocis, cosa que sí que fa la dona del president, Begoña Gómez, i és pel que està sent investigada", ha advertit. Per a la lideressa madrilenya, els “atacs” que ha hagut d’aguantar en els darrers anys “ja tenen un límit”. “Durant cinc anys he hagut de suportar tota mena de calúmnies”, ha denunciat, a banda de lamentar que els seus adversaris polítics l’han arribat a titllar de “genocida, assassina, boja i anada”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!