La secretària general de Podemos i ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, ha instat Yolanda Díaz a fer campanya per Unidas Podemos en les eleccions municipals i autonòmiques del pròxim 28 de maig perquè és "el millor espai polític per canviar les coses". "Nosaltres tenim un compromís ferri amb la unitat i ho demostrem cada vegada que tenim oportunitat. Crec que ara ha de ser Yolanda qui decideixi si vol ser la candidata de la unitat i del conjunt de l'espai", ha assenyalat Belarra després de participar en una cursa al parc d'El Retiro de Madrid al costat del candidat de Podemos a l'alcaldia de Madrid, Roberto Sotomayor, i també militants i simpatitzants del partit. La ministra ha reconegut que fins al moment no s'ha produït cap avenç, de manera que l'escenari entre la líder de Sumar i Podemos es troba igual que el passat diumenge, quan Díaz va oficialitzar la seva candidatura a les eleccions generals.

📆 Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: quan són, dates clau i candidats
 

Altres partits minoritaris de l'esquerra que han recolzat la ministra de Treball en el seu nou projecte li han demanat que els acompanyi en la campanya del 28 M. Tanmateix, Díaz encara no s'ha pronunciat al respecte, per això, la líder dels morats li ha demanat que "faci campanya pels candidats d'Unidas Podemos" perquè considera que "són els millors que es presenten en aquestes eleccions". "Si alguna cosa ha demostrat Unidas Podemos és que estem aquí per transformar, que tenim la valentia suficient per canviar les coses, per fer les polítiques valentes que necessita el nostre país i només cal veure el que ha passat al govern de coalició en aquesta legislatura", ha afirmat. En aquest sentit, ha subratllat que la seva formació ha estat "qui ha presentat les mesures més ambicioses" i ha posat d'exemple la pujada del salari mínim, la generació de drets feministes i la llei d'habitatge. Així ha tornat a reiterar la petició de suport a Díaz i ha asseverat que "només amb un Unidas Podemos fort, serem capaços de canviar les coses, així que li demano suport per a aquest espai polític que crec que és el millor per canviar les coses a Espanya a partir del 28 de maig", ha indicat.

Belarra recorda al PSOE els "deures pendents"

La ministra de Drets Socials ha aprofitat la seva intervenció per recordar al PSOE els "deures pendents que no poden esperar al final del tercer trimestre ni als exàmens del juliol". Així, ha reclamat als socialistes abordar la llei d'habitatge per regular els preus del lloguer, topar la cistella bàsica dels aliments que "està llastrant l'economia de les famílies" i topar les hipoteques de tipus variable que "asfixien milers de famílies a Espanya com ja va succeir a la crisi del 2008".  

En relació amb les esmenes a la llei del 'només sí que és sí', presentades aquesta setmana per ERC i EH Bildu, Belarra ha assegurat que tenen una "gran sintonia" amb els canvis proposats des d'Igualtat al PSOE. "Ara la pilota és a la teulada del PSOE, que ha de decidir si vol donar-se la mà de nou amb el PP per tornar al Codi Penal de la manada o si vol tirar endavant un acord, una solució, que és el que nosaltres volem, amb la majoria progressista de la investidura", ha sentenciat.