La religiositat és una de les característiques més conegudes de l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz. Aquesta forta fe l'acompanyava a tot arreu, com ja es va poder veure quan parlava del seu àngel de la guarda Marcelo i diverses condecoracions a Verges. Però, fins i tot, va arribar a les reunions del Consell de Ministres de la Unió Europea. 

En una d'aquestes trobades durant la tardor de l'any passat, el llavors ministre espanyol va apropar-se al seu homòleg francès, Bernard Cazeneuve, i va mostrar-li una estampeta que duia a la butxaca. "Coneixes aquesta persona?" va demanar-li. Davant l'estranyesa del ministre, que primer va confondre l'estampa amb una foto antiga, Fernández va explicar-li que es tractava de Santa Teresa de Lisieux, originària de Normandia, igual que Cazeneuve.

Tot seguit, Fernández va proposar al ministre de viatjar junts a Roma al cap d'uns dies per la canonització dels pares d'aquesta santa, celebració que Cazeneuve desconeixia per complet, tot i ser ministre de culte -encarregat de les relacions amb les religions a França. Per l'ocasió i prenent exemple de Fernández Díaz, el ministre francès va dur ell també una estampa de la Santa a la canonització al Vaticà, on va ser rebut a l'ambaixada espanyola.  

Així ho explicava el ministre francès dimarts passat, abans de rebre el premi Diálogo, que distingeix la cooperació entre França i Espanya. Segons recull El País, Cazeneuve va escollir aquesta anècdota per posar de relleu les bones relacions entre els dos homòlegs en un acte a l'ambaixada espanyola a França. Entre el públic, l'escoltaven astorats càrrecs com el cap de l'espionatge interior francès, Patrick Calvar; el fiscal antiterrorista, François Molins, o el cap de policia de París, Michel Cadot.

Santa Teresa de Lisieux / Wikipedia