La Junta Electoral de Tortosa (JE) ha fet arribar un requeriment al Col·legi d'Advocats de la zona per prohibir parlar dels consellers detinguts com a "presos polítics" o fer servir el terme "president" per referir-se a Carles Puigdemont. Segons informa el Diari La República, després de parlar amb l'advocat de Tortosa David Domènec, la Junta Electoral de Tortosa va enviar el comunicat tres quarts d'hora abans que el Col·legi d'Adovats de Tortosa comencés la junta general extraordinària. 

En el requeriment enviat per la JE de Tortosa també es demanava als Mossos d'Esquadra que controlessin les paraules que es feien servir en la junta general extraordinària. En aquest context, l'advocat Domènec també ha explicat que en el requeriment es prohibia lluir el llaç groc, ja que aquest s'ha convertit en un símbol de repressió policial i la demanda social de l'alliberament dels presos polítics. D'altra banda, l'advocat tortosí ha opinat que el 155 "no està fent gens de bé", ja que "ha deixat Catalunya sense institucions". 

En referència a la decisió del Tribunal Suprem de retirar les Ordres Europees de Detenció i Lliurement (OEDE) contra Puigdemont i els consellers exiliats, Domènec ha dit que la retirada ha estat provocada perquè s'esperaven una decisió "desfavorable", ja que aquesta "hauria estat pitjor".