Els estudiants han protagonitzat una concentració silenciosa al centre de Barcelona en record dels ferits en la repressió policial de l'Estat. Els estudiants, convocats per l'entitat Universitats per la República, s'han manifestat a la plaça de Catalunya en contra de la violència policial durant la jornada del referèndum de l'1 d'octubre. Els estudiants han expressat el suport a la DUI i han anunciat que participaran en la vaga general.

Manifestació estudiants plaça catalunya / marc bleda

Manifestació silenciosa universitaris / Marc Bleda

Manifestació universitari centre Barcelona / Marc Bleda

Alguns manifestants han sortit de les facultats de la Universitat de Barcelona de Zona Universitària i han transcorregut per diversos carrers cèntrics de Barcelona. Han passat per la plaça d'Espanya, la Gran Via i finalment ha acabat a la plaça Universitat. Posteriorment, han anat fins a plaça Catalunya on s'ha convocat una concentració silenciosa pels ferits.

El grup de joves han cantat consignes ja representatives de les darreres jornades com "Els carrers seran sempre nostres" o "Premsa espanyola, manipuladora", que s'han pogut escoltar en altres concentracions dels darrers dies.

Els estudiants han baixat pel carrer Numància i després han seguit pel carrer Tarragona fins arribar a la plaça Espanya, on han mostrat el seu suport als Mossos davant la seva seu central.

Posteriorment, han arribat fins a plaça Universitat, on han participat en la concentració convocada ahir per les entitats sobiranistes. Allà s'han pogut veure cartells en què s'ironitzava sobre la violència policial amb cartells com un que deia: "Mare! M'han pegat a l'escola".

La manifestació ha coincidit amb la convocatòria de les entitats sobinaristes per aturar-se a les 12h d'aquest dimarts, a la qual s'han sumat molts altres ciutadans. La Mesa per a la Democràcia va convocar els catalans a una concentració davant els ajuntaments en rebuig a la violència d'avui per part de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional.

Estudiants plaça Universitat / Marc Bleda

Pancarta pl. Universitat / Marc Bleda

Finalment, a la plaça de Catalunya s'ha realitzat la concentració silenciosa en record dels ferits per l'extrema violència policial en la jornada del referèndum. En escrupolós silenci, els joves han donat una imatge d'unitat contra la repressió policial. L'acte ha culminat amb uns parlaments

L'entitat convocant ha tingut unes paraules de record als ferits i les seves famílies en la jornada de l'1-O. "Mai més feixisme enlloc i contra ningú", han exposat els estudiants, que han assegurat que "mai ningú no els taparà la boca". Després dels esdeveniments d'ahir i el resultat favorable a la independència, s'ha donat suport a la DUI que ha avançat el Govern: "Ara és l'hora de construir la República catalana".

Els estudiants, molt mobilitzats

El passat 28 de setembre, milers d'estudiants de secundària, batxillerat i universitat ​​es van manifestar pel centre de Barcelona i en altres ciutats a favor del referèndum previst per diumenge que ve. La protesta de Barcelona, ​​que va comptar amb la participació de 16.000 joves, segons la Guàrdia Urbana, recorrent la Gran Via.

Aleshores la mobilització va ser massiva: segons la Generalitat un 80% dels estudiants catalans va fer vaga.