El govern espanyol treu profit de la plantada d’Isabel Díaz Ayuso a Pedro Sánchez: és l’enèsima demostració del “lideratge minvant” d’Alberto Núñez Feijóo al PP. Així ho ha afirmat aquest dimarts Pilar Alegría, portaveu de l’executiu espanyol, quan ha estat preguntada en roda de premsa sobre la decisió de la lideressa madrilenya de no assistir a la trobada bilateral a la Moncloa. A ulls del PSOE, es tracta “d’absentisme laboral” perquè “no compleix amb la seva responsabilitat" institucional. La també ministra d’Educació ha assegurat que la líder del PP a la capital espanyola obeeix únicament als seus “capricis personals i tacticismes interns del seu partit polític". Ha estat llavors quan ha disparat contra el màxim líder del PP. “A ningú se li escapa que Ayuso colpeja el lideratge minvant de Feijóo”, ha dit, tot recordant que fa setmanes l’inquilí del principal despatx de Génova 13 va manifestar que no acudir a aquestes reunions seria un error.

Aquest dilluns, Ayuso va fer pública la seva decisió de no acudir a la reunió bilateral amb Sánchez. Més tard, en una roda de premsa, va exposar els motius que la portaven a fer aquesta plantada. Entre els arguments, van aparèixer consignes catalanòfobes, però la presidenta autonòmica va centrar els seus atacs en la batalla judicial que ara mateix enfronta PSOE i PP.

Ayuso va lamentar que el govern espanyol utilitzi la seva parella, Alberto González Amador, com un "ostatge polític". Poc després que se sabés que l'empresari ha demanat 100.000 euros a Pedro Sánchez en compensació per haver-lo qualificat de "delinqüent confés" en roda de premsa, Ayuso va afirmar que no se'l pot comparar amb la parella del líder del PSOE. "El nòvio d'Ayuso no va a la Puerta del Sol a fer negocis, cosa que sí que fa la dona del president, Begoña Gómez, i és pel que està sent investigada", va advertir. Per a la lideressa madrilenya, els “atacs” que ha hagut d’aguantar en els darrers anys “ja tenen un límit”. “Durant cinc anys he hagut de suportar tota mena de calúmnies”, va denunciar, a banda de lamentar que els seus adversaris polítics l’han arribat a titllar de “genocida, assassina, boja i anada”.

Renovació d’RTVE sense el PP

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d’aquest dimarts, el govern espanyol ha explicat que ha aprovat un reial decret per renovar els membres del Consell d’Administració d’RTVE al Congrés dels Diputats sense necessitat d’arribar a un pacte amb el PP. És a dir, es canvia la majoria necessària a la cambra baixa per tirar endavant la renovació: en comptes de necessitar dos terços de l’hemicicle, ara només caldrà una majoria absoluta. Això permet al PSOE prescindir del PP i desbloquejar aquesta renovació sense necessitat d’acord entre les dues principals forces polítiques de l’estat espanyol.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!