L'exsenador d'ERC Miquel Caminal ha mort als 71 anys. Caminal era de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell, i feia un any que havia deixat l'activitat política tant al Senat, on va ser-hi de 2019 a 2023, com al seu poble natal on era regidor des del 1987. Miquel Caminal també va ser regidor a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell. Des del compte d'X, antic Twitter, d'Esqurra Republicana de la Seu d'Urgell han lamentat la mort de Caminal, que a la Seu era conegut com "el Fretor" i han recordat que va ser "un gran lluitador pel pais i pel Pirineu, fins a última hora".

Caminal també va ser candidata l'alcaldia de la Seu d'Urgell l'any 2011 i en les darreres eleccions municipals va ser candidat pel seu poble, Ribera d'Urgellet. Caminal també va ser president de la secció local d'ERC de la Seu d'Urgell i la comarcal de l'Alt Urgell. Caminal va ser una persona destacada a la comarca, a més de pel seu vessant polític, també per la fundació del club hoquei Cadí, per ser impulsor del camp de piragüisme d'Arfa i per ser membre de la secció d'esquí nòrdic del Centre Excursionista de Catalunya i del CEFUC.

El fins fa poc president del Govern Pere Aragonès ha enviat el seu condol a tota la família i companys de l'exsenador i ha destacat el seu compromís amb la seva terra, el Pirineu.

çMostres de condol

Un dels primers a acomiadar-se de l'exsenador ha estat l'exdiputat d'ERC al Congrés Joan Tardà i ha recordat a Caminal com un "abnegat defensor de les terres pirinenques. En el record de la memòria republicana i independentista". La portaveu d'ERC al Senat, Sara Bailac ha explicat que va coincidir amb Caminal al Senat i que, durant aquesta època, va poder comprovar com era "un republicà de pedra picada, defensor del progrés de l'Alt Pirineu i l'Aran, un bon company i una bona persona".

Per la seva banda, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, s'ha acomiadat de l'exsenador recordant-lo com "una gran persona, millor company, i compromès amb la demarcació de Lleida, el Pirineu i l'Aran".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!