Sabiniano Gómez Serrano, pare de Begoña Gómez i sogre de Pedro Sánchez, ha mort aquest dimecres. Fonts de la Moncloa confirmen a ElNacional.cat que aquest és el motiu pel qual el president del govern espanyol ha decidit cancel·lar part de la seva agenda de dimecres i deixar en l’aire la de dijous. El líder socialista ja va cancel·lar aquest dimarts al vespre la seva participació en l'entrega de premis PIMEC, a Barcelona. No obstant això, sí que ha assistit a l'habitual sessió de control al seu executiu que se celebra al Congrés dels Diputats els dimecres. Però Sánchez sí que ha cancel·lat els actes que tenia durant la resta del dia. Havia de participar en el Fòrum Econòmic i Social Mediterrani organitzat per Premsa Ibèrica. L’última imatge de Pedro Sánchez és la d’ell abandonant aquest dimecres l’hemicicle de la cambra baixa, després de participar en la sessió de control.

Aquest dijous, el president del govern espanyol hauria d’haver fet acte de presència a Brussel·les, on s’estan negociant els ‘top job’ per la legislatura europea que acaba d’arrencar després dels comicis continentals del passat 9 de juny. Ell i el seu homòleg alemany, Olaf Scholz, lideren les converses per part dels socialistes europeus. Les fonts de la Moncloa consultades per aquest diari deixen en l’aire el viatge de Sánchez a la capital europea.

La investigació a Begoña Gómez

El jutge Juan Carlos Peinado, que investiga l’esposa del president del govern espanyol pel cas de presumpta corrupció i tràfic d’influències en la seva activitat empresarial, va assegurar dilluns de la setmana passada que encara investigados blocs” de la causa perquè té “nous documents” aportats pels testimonis del cas. Es tractaria de dos capítols de la trama que no tindrien res a veure amb els contractes adjudicats a societats de l'empresari Juan Carlos Barrabés, que és la part de la investigació que ha quedat ara en mans de la Fiscalia Europea.

Ara, la defensa de Begoña Gómez ha acusat el jutge de fer una investigació "prospectiva". És a dir, que l'instructor indaga sense comptar amb cap indici delictiu. L'advocat de Gómez, que és l'exministre d'Interior Antonio Camacho, va presentar aquest dimarts un escrit contra la decisió del magistrat de mantenir la citació de Gómez per declarar el 5 de juliol.

Ha estat precisament a través de Begoña Gómez que Alberto Núñez Feijóo ha colpejat dialècticament aquest dimecres Pedro Sánchez. En la sessió de control al govern espanyol, el líder del PP ha manifestat que, després de l'acord amb el PSOE per renovar el CGPJ i reformar la llei del Poder Judicial, el líder socialista encara té deures per fer. Li ha demanat que demani la dimissió del fiscal general, acabar amb la politització del Tribunal Constitucional i donar explicacions pel ‘cas Begoña’.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!