Barcelona en Comú ha compartit una cançó electoral per promocionar la candidata a la presidència Jéssica Albiach. Després del Fem possible l'impossible, el nou tema, Yes a la Jess, ha provocat la indignació de Pol Leiva Cuixart, el nebot del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. "Aneu a la m...", ha respost encès. 

La cançó, creada per Caderas Crew i Ruslana, inclou imatges de la candidata dels comuns ballant i frases com "los poderosos con estrés" o "mestissa popular, xarnega combativa". Tanmateix, la declaració que ha indignat Leiva ha estat "quina mandra el procés". 

El nebot del Cuixart ha respost amb un to irònic i encès en el seu perfil de Twitter "sabeu el que no feia mandra? Fer 1400 km cada setmana per 40 minuts de locutori. Aneu a la m...", en referència al trajecte que havia de fer per anar a veure el seu oncle a la presó. 

Cancion Yess jessica albiach elecciones en comú podem campaña barcelona en comú 2

Imatge del videoclip promocional de Jéssica Albiach / @bcnencomu

Jordi Cuixart demana omplir les urnes el 14-F

Jordi Cuixart, que està complint nou anys de condemna per sedició pel procés sobiranista, gaudeix del tercer grau des del 29 de gener quan, juntament amb la resta de presos polítics, va sortir de la presó de Lledoners

En una carta enviada als 182.000 socis d'Òmnium, Cuixart va encoratjar els ciutadans a "omplir les urnes" el proper 14 de febrer, en resposta a "aquells que volen adulterar la voluntat democràtica" i va alertar que "si renunciem a les urnes, correm el risc de perdre-ho tot". 

A parer de Cuixart estan en joc "els grans consensos de país, com el model d'escola catalana, la normalització del català o la cultura com a eina de cohesió social". Les eleccions també posen en joc, segons afirma, "la necessitat de bastir nous acords de país que responguin a l'interès de la ciutadania i no als poders de l'Estat".

Cuixart va demanar una majoria al Parlament i una Generalitat que "treballin decididament per assolir una República catalana lliure i justa". També va recordar que els mateixos tribunals que van "perseguir" els ciutadans per votar l'1 d’octubre, ara "posen en risc la salut de la societat catalana imposant eleccions en plena tercera onada de la pandèmia". Tot i això va reiterar que cal una mobilització "massiva" i va demanar que "cap vot no es quedi a casa".

 

 

 

Imatge principal, imatge de la cançó Yess a la Jess / @bcnencomu