1. Negociacions lentes

"Les negociacions entre JxSí i la CUP són lentes perquè tenen molt contingut ideològic, per això costa tant". Aquest és un dels comentaris d'un dels participants de les reunions entre les dues formacions per bastir una investidura abans de les espanyoles. "Encara tenim molt temps, però", avisen les mateixes fonts. Ara bé, veus de les dues formacions ja parlen amb comoditat i amb molta desimboltura d'eleccions al març. Un senyal que tots pressionen a tots.

2. Les llistes del PP

Cada dia pren més força que Jorge Fernández Díaz i Alícia Sánchez Camacho formaran tiquet electoral a les generals. Jorge Moragas, el poderós cap de gabinet de Mariano Rajoy, i José Luis Ayllón, també es trobaran entre els cinc primers.

3. Entrenament electoral

Des de CDC i ERC no donen res per tancat sobre si concórrer o no junts a les eleccions generals. Des d'ERC es fan els estrets i des de CDC, els desmenjats. Aquest dilluns un dels homes de pes de CDCt assegurava a El Nacional que "si han d'anar separats a Madrid servirà d'entrenament per unes virtuals eleccions al mes de març". Tot un senyal.

4. Solució CSQP

El joc de probabilitats de la investidura deixa espai a la imaginació. Fins al punt que als passadissos del Parlament corria la brama d'un resultat a les espanyoles que convertís en indispensable un acord de PSOE, Podemos i, per exemple CDC i ERC. "Veuríem CSQP votant Artur Mas com a president! Això sí que seria fort!", explicava amb cert punt de befa un hàbil convergent.

5. JxSí va per feina

Tres hores després de la constitució del nou Parlament, a la sala de reunions de les dependències de JxSí al Parlament s'ha celebrat la primera reunió de la direcció del grup. Hi ha assistit el president del grup, Jordi Turull, Marta Rovira i els caps de llista territorials com Germà Bel, Lluís Llach i Josep Maria Forné.

6. Empaiten els diputats

Déu n'hi do la feinada que tenen els coordinadors de grups parlamentaris empaitant els diputats que encara no han signat l'adscripció als  grups parlamentaris. Tècnicament, els diputats tenen vuit dies per adscriure's a un grup. Ara bé, tots corren a enllestir la feina, perquè veuen molt pròxima una Junta de Portaveus que hauria de fixar l'ordre del dia del plenari que ha d'aprovar la Declaració Solemne d'Obertura del procés d'independència.

7. Petició popular per sancionar el policia local d'Olot

Change. org, la plataforma de peticions populars, està recollint signatures per tal que el policia local d'Olot que va multar un cotxe de la Guàrdia Civil en un registre del cas Petrum III sigui sancionat. De moment, ja ha superat, i de llarg, les 3.000 peticions.

8. Batussa entre patronals

Era un secret a veus, una mena de pau armada fins que la tensió entre les tres principals patronals –Foment, Pimec i Cecot– ja no s'amaga. Foment es malfia i critica el sobiranisme i l'expansió de Pimec, aquesta organització i Cecot critiquen la manca de debat intern de la patronal que dirigeix Gay de Monteyà. A més, Foment s'ha embrancat amb una disputa amb el Departament d'Empresa i Ocupació ja que considera que el conseller Felip Puig no els atorga la plena hegemonia de patronal per negociar tots els convenis col·lectius.

10. El Club Bilderberg, interessat en el procés

Cristina Martín Jiménez ha escrit un llibre titulat Los Planes del Club Bilderberg para España. Segons aquest llibre, l'influent club està interessat en el "polvorí català" per "forçar la creació d'una Espanya federal". Així mateix, la periodista assegura que el passat 20 de juliol Mas va rebre a Palau representants d'aquesta mena de conclave com Antonio Garrigues Walker, Alfonso Cortina, Pedro Miguel Echenique i Ignacio Polanco. De teories, doncs, no en falten.

11. La solidaritat d'Elena amb Pere Navarro

Pere Navarro ha trobat la solidaritat de qui potser menys s'ho esperava: Joan Ignasi Elena. Com a líder del corrent intern Avancem, Elena va ser un dels diputats i dirigents més crítics del mandat de Navarro, ara foragitat de les llistes de Carme Chacón. Ara Elena, que fins i tot va patir un expedient disciplinari, ha empatitzat amb Navarro amb aquest tuit:  

12. Conclave de l'AMI

Aquest dilluns s'ha constituït el nou Parlament. Una festassa parlamentària en què molts han aprofitat per reunir-se. Aquest ha estat el cas del pinyol de l'Associació de Municipis per la Independència. El seu president, l'alcalde de Girona i diputat de JxSí Carles Puigdemont,  s'ha reunit amb l'alcalde de Montblanc, Pep Andreu, vicepresident i Joan Munell, alcalde de Ripoll i també diputat de JxSí. "Aprofitem per fer feina", han apuntat a El Nacional fonts dels participants en la reunió.

13. Turull agafa més força

La revàlida de Jordi Turull com a president del grup parlamentari de JxSí i el fet que a les llistes hi anés en una posició per davant de Josep Rull, l'han posat en el centre de totes les mirades de cara al congrés de CDC. Home que porta tres anys fent "territori" apunta maneres per concórrer a la secretaria general del partit.

14. Els "tuitdiputats"

Albert Cuesta, un dels prohoms de Twitter, ha elaborat una llista dels diputats tuitaires. Una bona guia per seguir-los.

Postres de Músic

 Les fotos més buscades de David Fernàndez i Antonio Baños. La bóta més feixista:  

I el nou mapa de la Terra Mitjana de Tolkien

2051