El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dijous una moció sobre BCN World que transcendeix més enllà del projecte. Amb el vot favorable de tots els partits, excepte CSQP i la CUP, el Parlament ha aprovat instar al Govern de la Generalitat a "no incloure el projecte com a instrument de negociació entorn de la qüestió de confiança", anunciada pel president Carles Puigdemont per al mes de setembre.

Amb aquest gest parlamentari i utilitzant de trampolí el text dels populars, JxSí ha donat un cop de puny a la taula per deixar ben clar que el nou projecte de BCN World, ara conegut com a CRT, no serà moneda de canvi en una hipotètica negociació amb l'esquerra anticapitalista. Tot al contrari del que va passar en la negociació que va desencallar al gener la investidura de Puigdemont.

En aquella ocasió, BCN World sí que va ser un dels elements de discussió. De fet, llavors, la coalició independentista es va comprometre a repensar el projecte. Una remodelació que s'ha fet mesos després, no pas sense discrepàncies internes, però que va arribar en un moment molt significatiu: tot just després que la CUP rebutgés els pressupostos i el fil prim d'estabilitat parlamentària que hi havia entres les dues forces es trenqués.

Per tant, és significatiu que avui hagi donat suport a aquest punt i hagi fet un pas més per reivindicar que el CRT no es negociarà. Certament, de moment els cupaires no han exposat públicament cap condició per donar suport a la qüestió de confiança, però és prou conegut que la CUP és partidària directament d'aturar el complex de casinos. De fet, consideren que el Govern només actua com a "corredor de finques" per ajudar la Caixa, propietària dels terrenys, a vendre'ls. 

La resta de la moció

La resta del text aprovat mostra el suport del Parlament al complex i demana a l'executiu que compleixi de forma rigorosa el calendari, que acceleri l'aprovació definitiva del Pla Director Urbanístic i que incentivi la inclusió per part dels inversors, de topònims del territori i referències a la seva marca turística en les denominacions comercials triades per referir-se al centre.