La victòria d'Espanya contra Anglaterra aquest diumenge a la final de l'Eurocopa ha desfermat l'alegria i la festa a tots els racons de l'estat espanyol. A Catalunya, diversos municipis han instal·lat pantalles a les vies públiques per poder seguir la final en directe. Una mesura que s'ha interpretat des de diferents partits polítics com a un moviment polític. El Partit Popular de l'Hospitalet de Llobregat va publicar una imatge del centre de Barcelona ple d'aficionats que celebraven la victòria. En una publicació a X, han assegurat “demà Marta Rovira se'n torna a Suïssa…”. 

El missatge ha provocat la indignació del portaveu d'ERC i cap de l'oposició al municipi, Jaume Graells, que ha assegurat que és “inadmissible”. En un missatge també a X, ha denunciat que “és un exemple clar de com instrumentalitzar políticament un esdeveniment esportiu per fomentar l'odi. Molt mal camí”. En aquest sentit, ha exigit al PP de l'Hospitalet que retiri immediatament aquest missatge de les xarxes. 

El seguiment de l'Eurocopa

Almenys 4.000 persones es van trobar aquest diumenge al vespre a la plaça de Catalunya de Barcelona per veure el partit de futbol que enfrontava les seleccions d'Espanya i Anglaterra a la final de l'Eurocopa masculina, segons càlculs de la Guàrdia Urbana. S'hi va instal·lar una pantalla gegant per seguir el partit, que començava a les 21.00 hores. Mataró també va ser un dels llocs on es va seguir amb més passió la final de l'Eurocopa. Més de 5.000 mataronins van mostrar el seu orgull com a seguidors de la selecció espanyola de futbol, però sobretot van presumir de ser veïns de Lamine Yamal, el jugador estrella de l’Eurocopa disputada a Alemanya. La final de la competició també es va poder seguir en una pantalla gegant al Parc Central, tenyit d’un estol de samarretes vermelles. Un gran pòster de Yamal, veí del barri de Rocafonda, encapçalava la plaça del parc, on minuts abans del partit es va produir una videotrucada multitudinària amb la família del jugador mataroní. “Avui guanyarem segur i ho celebrarem durant dos mesos”, auguraven els més entusiastes, que van ressaltar “l’honor” de ser veïns de Yamal. 

A diferència de la resta de ciutats catalanes, Girona va ser l'única on l'Ajuntament va decidir no instal·lar cap pantalla gegant per seguir el partit. L'alcalde, Lluc Salellas (CUP), va explicar a X: “És senzill. Mentre jo sigui alcalde de Girona, hi haurà una pantalla gegant quan hi hagi seleccions catalanes. Masculines i femenines, que alguns només pensen en una part de la història, com sempre”. “Aquí hi ha una majoria clara a favor dels partits que reclamem que les seleccions catalanes han de ser oficials i que, per tant, la selecció nacional és la que ha de poder jugar en Eurocopes i Mundials. Nosaltres posarem pantalles quan jugui la selecció catalana”, va assenyalar Salellas en declaracions a Catalunya Ràdio. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!