La trobada que mantindrà avui el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, amb el cap de l’oposició, Pablo Casado, a la Moncloa ha despertat en un diari madrileny més esperances de les que són raonablement pausibles. Somiar és gratis però especular per sobre de les pròpies possibilitats potser no. De vegades convé un cert exercici de contenció i tocar de peus a terra, encara que sigui per mantenir una mica les bones formes, que no pot ser estar tot el dia soscavant el govern Sánchez i, de cop i volta, fer cara de bon minyó quan Casado s’hi reuneix.

larazon.750

En tot cas, La Razón, que obre amb una enquesta que indica que el govern de coalició desgasta el PSOE però sense més incidències, dedica a la trobada un titular que és tot un exercici de màxim aprofitament del mínim de paraules: 'Casado exigirà a Sánchez rectificar a Catalunya', lo bueno, si breve, dos veces bueno, que deia el clàssic, i aquí en poques paraules hi ha tot un editorial del diari de Marhuenda: Casado pot ‘exigir’ el que vulgui al president del govern el qual, si ha de “rectificar” a Catalunya vol dir que no ho està fent bé. Llàstima que el subtítol ho aigualeix tot en un aspre retorn a la realitat: “Cap de les dues parts espera grans avenços de la trobada’.

elpais.750

Al seu torn, El País en dona una visió diferent: ‘Sánchez i Casado es reuneixen avui a la Moncloa en un clima de bloqueig’. Vaja, que ja es veu a venir que poca cosa en sortirà de tot plegat.

elmundo.750

Per la seva banda, El Mundo no treu aquest tema en la seva portada, però paga la pena veure com ho dona en la seva versió digital: ‘Catalunya, economia, justícia, política exterior i òrgans institucionals: un camp de mines per a la primera cita de Sánchez i Casado’.

abc

Finalment, l’ABC dedica la seva primera pàgina a una enquesta gallega segons la qual ‘Feijóo assoliria la seva quarta majoria absoluta a l’aglutinar el vot de centre-dreta’ (per centre-dreta volen dir els ultres de Vox i els que pacten amb ells) però en la versió digital informen que ‘Casado demanarà a Sánchez tornar a la moderació si busca un acord’.

elperiodico

ara

lavanguardia.750

elpuntavui

Pel que fa a la premsa editada a Barcelona, aquests són els principals titulars: ‘Sánchez salvaguarda el diàleg de l’envit de Torra’ a El Periódico; ‘El govern xinès va amagar el brot durant 15 dies’ a l’Ara; Xina coneixia la gravetat del virus 15 dies abans de fer-lo públic’ a La Vanguardia i ‘Els nous reptes fan que el sector del motor es reinventi’, a El Punt Avui.