L’operació mediàtica i política per vincular independentisme i terrorisme té un nou capítol avui a la premsa que es pot trobar als quioscos, i com no podia ser d’una altra manera, la brunete fa el ple a les seves portades dominicals. CDR, Batasuna, comando, bombes, ETA, Torra, cop d’Estat. Un còctel sens dubte explosiu. Només falta la paraula maleïda, l’article 155, que sí que posa en portada El Punt Avui en boca de Lluís Llach. “Anirem a pitjor, encara”, afirma el cantant i ex diputat ara ficat de ple en el debat Constituent, que té molt clar que hi ha darrera les detencions: “Són per fer-nos por i preparar l’opinió pública espanyola per a un 155 que Pedro Sánchez necessita”.

elpunt avui

De preparar l’opinió pública, la preparen. Només cal veure la portada de l’ABC que si dissabte apuntava directament el president Quim Torra, avui ja col·loca els CDR en el mateix pla que Batasuna i fabula sobre les entitats “radicals” que donen suport al secessionisme. El Mundo posa la seva atenció en el que anomena “el comando de la termita explosiva”, el grup que estava llest per sembrar el “caos amb bombes” l’organització del qual comparen amb un cèl·lula d’ETA. Més llenya al foc, que surt gratis i tensa encara més l’espera de la sentència de l’1-O, coartant la resposta social que hi pugui haver.

I per acabar-ho d’adobar, La Razón remata la jugada i assegura que el president Quim Torra, de bracet amb el president Carles Puigdemont, prepara un altre cop d’estat un cop el Tribunal Suprem dicti sentència. D’aquí a l’aplicació de l’article 155 que reclama sense descans Albert Rivera i que vaticina Lluís Llach, un pam. El fals relat va guanyant intensitat.

abc

elmundo

larazon

elpais

La premsa escrita editada a Barcelona, més cauta, passen de puntetes sobre les filtracions que apunten que Torra tenia coneixement a través d’intermediaris dels plans dels detinguts. I enmig de tot plegat, un cant al pacifisme de la mà de l’Ara que dona tot el protagonisme en la seva portada a Mahatma Ghandi quan es compleix el 150 aniversari del seu naixement. “Un llegat inspirador”, diu el rotatiu.  

ara

elperiodico

lavanguardia