El vicesecretari de coordinació Autonòmica, Municipal i Anàlisi Electoral del PP, Elías Bendodo, ha assegurat sobre el nou president de la Generalitat de Catalunya, Salvador Illa, que hi continua havent un president independentista. "És el mateix ser independentista que cedir davant els xantatges dels independentistes", ha manifestat per afegir que això és el que ha fet Illa, que ha pres aquest dissabte possessió del càrrec com a president de la Generalitat de Catalunya.

En un acte del PP a Marbella, Bendodo ha indicat que la presidència del govern espanyol i de Catalunya, que ocupen Pedro Sánchez i Salvador Illa respectivament, estan "tacades pel mercantilisme i el xantatge" i que és “el mateix ser independentista que cedir a totes les qüestions que plantegen els independentistes”. Alhora, ha el PP ha insistit que Illa és un president de la Generalitat "independentista perquè fa el que li demanen els independentistes".

Considera que la marxa de Puigdemont és cosa de Sánchez

També s'ha referit a la marxa del president a l'exili, Carles Puigdemont tot i el dispositiu policial, i ha dit que "la veritable Operació Gàbia és on Puigdemont té ficat Pedro Sánchez". "Tots sabem que això ho han muntat Sánchez i els independentistes catalans, permetre que Puigdemont vingui, no se'l detingui i torni a fugir, ho ha permès Pedro Sánchez i el jutge ho investigarà", ha denunciat el dirigent popular, que creu que "el govern espanyol s'ha de deixar de posar de perfil com si no fos responsable", ja que el control de fronteres li correspon, i ha demanat que deixin les vacances i donin explicacions urgents.

"Els espanyols estem indignats amb el que ha fet per seguir assegut i comprar la butaca de Salvador Illa", ha afirmat en relació amb Sánchez, i ha al·ludit a una "presumpta connivència i complicitat del govern" central respecte a l'actuació de Puigdemont. 

Exigeix una Conferència de Presidents autonòmics

A més, ha tornat a reclamar a Pedro Sánchez que posi data a la Conferència de Presidents per abordar la "gravetat" dels fets ocorreguts, ja que "a més de la fugida patètica", s'ha de tractar "del finançament per encàrrec de l'independentisme amb què volen els principis d'igualtat i solidaritat". Ha recordat que quan va fugir el que era director general de la Guàrdia Civil Luis Roldán sota un govern socialista va dimitir el ministre de l'Interior i ha sostingut que l'operació Gàbia ha estat "un paperot".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!