El Partit Popular ja ha parlat sobre el cop de porta del Tribunal Suprem a amnistiar Carles Puigdemont pel delicte de malversació. La secretària general del PP, Cuca Gamarra, ha celebrat la decisió del jutge Pablo Llarena i ha recordat que des de la seva formació sempre han defensat que la llei d'amnistia "és inconstitucional i immoral" i que a més "atempta contra la igualtat dels espanyols". Gamarra ha denunciat que l'objectiu del govern espanyol i el que havia pactat amb els independentistes "era de molt difícil aplicació". En aquest sentit, la popular ha apuntat que els jutges estan aplicant la llei conforme l'ordenament jurídic espanyol i l'europeu i no pas "sobre la base dels interessos i les interpretacions que vulgui Pedro Sánchez per garantir el seu govern i per complir els seus compromisos amb els independentistes i els socis de govern". 

Gamarra ha defensat que la decisió del jutge està en el marc del normal funcionament "d'un estat de dret en un país en democràcia". La popular ha recordat que en la darrera comissió de justícia ja van advertir "d'una mala notícia per als independentistes i és que el Codi Penal continua vigent". Preguntada per les possibles conseqüències que pot tenir al Suprem, Gamarra ha afirmat que és una demostració que a Espanya "l'estat de dret és més fort que qualsevol govern i que ningú el pot pervertir o intentar controlar a l'estat en benefici propi".  

La ironia de Feijóo

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, també ha parlat sobre la decisió del Suprem i no ha perdut l'oportunitat per atacar Pedro Sánchez assegurant que el seu govern només ha aprovat la llei d'amnistia i, "pel que es veu ni tan sols saben fer-la". Feijóo ha afirmat que el govern espanyol "malviu amb una feble majoria, condicionat per desenes de partits" i "cada dia li cauen més suports" mentre que les comunitats del Partit Popular "governen amb majories i amb estabilitat". És més, ha dit que en aquesta legislatura, que va arrencar al novembre, el govern de Pedro Sánchez "s'ha dedicat a acontentar els seus socis, mentre els governs del Partit Popular s'han dedicat a servir a tots els ciutadans". Feijóo ha carregat contra el govern de coalició i ha apuntat que "no ha estat capaç d'aprovar els seus Pressupostos. I només ha tingut majoria per a aprovar una llei que, pel que es veu, ni tan sols saben fer-la". En aquest sentit, ha afegit que aquesta norma que és una "lletra de la hipoteca" de la investidura de Sánchez que, al seu judici, pagaran tots els espanyols.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic