La dreta ha tornat a coincidir en una cosa aquest dimarts: en demanar la dimissió del ministre Fernando Grande-Marlaska per la guerra oberta amb la Guàrdia Civil. Un document al qual ha tingut accés El Confidencial, signat per la directora general de la Guàrdia Civil, María Gámez, reconeix que el motiu de la destitució del coronel De los Cobos va ser la negativa a informar-lo sobre investigacions judicials. El document ha desencadenat un nou terratrèmol polític.

El líder del PP, Pablo Casado, acusa el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de mentir en roda de premsa “als espanyols” i a Marlaska de fer-ho “reiteradament” al parlament en relació a la destitució del coronel Diego Pérez de los Cobos. “Exigim el seu cessament immediat”, afirma en una piulada on comparteix la notícia que ha publicat El Confidencial. Casado ho qualifica de “gravíssim” i diu que el govern espanyol “confessa” al document que va destituir un coronel de la Guàrdia Civil per “no filtrar la investigació del 8M i complir una instrucció judicial”.

Per la seva part, el portaveu de Vox al Congrés, Ivan Espinosa de los Monteros, ha assegurat en una piulada que si el document reservat que publica El Confidencial, és “real” és “gravíssim”. “Ha de dimitir immediatament”, afirma en referència al ministre de l’Interior. El líder de la formació, Santiago Abascal, va un pas enllà i en un tuit on comparteix la notícia del rotatiu qualifica el govern espanyol de “delinqüents”.

Finalment, portaveu adjunt de Cs, Edmundo Bal, també ha demanat la dimissió del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska. "Aquesta informació prova que Marlaska ha mentit als espanyols i efectivament el coronel Pérez de los Cobos va ser cessat per negar-se a incomplir una ordre il·legal. És inadmissible", ha dit en una piulada a Twitter.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram