Després que ERC hagi posat condicions a la investidura d'Illa i davant la possibilitat que hi acabi havent una presidència independentista al Parlament, els socialistes han tret pit aquest dissabte de la seva estratègia negociadora. El primer secretari del PSC i candidat a president de la Generalitat, Salvador Illa, ha donat suport públicament a Lluïsa Moret, la viceprimera secretària del partit i coordinadora de l’equip negociador, i ha afegit que està "tranquil" perquè ella està al capdavant de les negociacions, un equip del qual també formen part els diputats i candidats 2 i 5 per Barcelona, ​​Alícia Romero i Ferran Pedret. En aquest sentit, ha insistit a demanar "respecte per la majoria progressista" que van expressar els resultats del 12-M, i "no bloquejar ni embolicar", "no fer perdre el temps als catalans i catalanes, després de tants anys d’una Catalunya aturada i bloquejada”.

En un acte de campanya al Prat de Llobregat (Barcelona), amb el candidat a les europees Javi López, Lluïsa Moret, i el regidor del municipi, Juan Pedro Pérez, el guanyador de les eleccions al Parlament del passat 12-M ha posat en valor que el PSC és un partit "de pacte i de política útil", i ha destacat que el que ara convé és "discreció, claredat i coherència".

Moret: “Frenem els pactes de la vergonya”

Per la seva banda, Moret ha afirmat que treballaran “intensament perquè Illa sigui el pròxim president de la Generalitat. Ho diuen els catalans i ho necessita Catalunya. Posem els interessos de Catalunya per sobre dels interessos del partit". A més, ha erigit els socialistes en la punta de llança, ha expressat, que van frenar la ultradreta i la dreta a Catalunya, i ha cridat a fer el mateix a escala europea: "Frenem els pactes de la vergonya del Partit Popular i de Vox". Moret ha defensat que els socialistes fan les coses amb "respecte per a tothom" i no amb confrontació. "Amb diàleg i intentant  arribar a acords i pactes", ha dit la responsable de pilotar les negociacions postelectorals per part del PSC. La també viceprimera secretària del PSC i alcaldessa de Sant Boi ha celebrat que els socialistes són el primer partit de Catalunya i ha destacat que és una formació "unida, cohesionada i forta".

 

Javi López reivindica la unitat del socialisme

També ha intervingut el candidat del PSC a les eleccions europees del 9 de juny, Javi López, i ha reivindicat "la unitat del socialisme a Europa" davant la divisió d'altres. "A tots els europeus i demòcrates que saben que la solució dels problemes depèn de més Europa, el PSC és el vostre refugi, voteu el PSC", ha proclamat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!