El secretari general del PSOE-M, Juan Lobato, ha anunciat aquest diumenge que els serveis jurídics del partit socialista estudien interposar un recurs administratiu contra la decisió de la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, de concedir la Medalla Internacional de la Comunitat al president ultradretà d'Argentina, Javier Milei. Així ho ha afirmat en una visita a Colmenar Viejo, tot apuntant que l'entrega d'aquest reconeixement contradiu la normativa estatal aprovada pel govern de Mariano Rajoy, la qual estableix que és l'Executiu espanyol qui dirigeix la política exterior.

El dirigent socialista ha detallat que el govern de la Comunitat de Madrid no ha respectat el mecanisme de concessió d'aquest honor a Milei perquè el procediment marca que "les comunitats autònomes i ajuntaments ho han de fer en coordinació i en comunicació amb el govern d'Espanya". "Cosa que evidentment en aquesta provocació d'Ayuso, una més, no ha passat", ha apuntat Lobato. És per això que, des del PSOE, consideren que és "molt possible que es procedeixi a aquest recurs".

Lobato ha aprofitat l'ocasió per carregar contra la líder madrilenya, a qui ha acusat de portar el president argentí a Madrid perquè digués "el que ella encara no s'atreveix a dir": "El que pensen és que les pensions són un error, que l'educació pública és un robatori i que la sanitat pública és injusta", ha exposat el dirigent socialista, que ha reiterat que la presidenta del PP i el líder d'Argentina opinen el mateix. "Per això no ens sorprèn quan arriba l'estiu i la senyora Ayuso decideix tancar plantes senceres d'hospitals. No ens sorprèn que hi hagi centenars de milers de famílies des de fa dos anys a Madrid sense les seves urgències de tota la vida. No ens sorprèn que 33.000 joves a Madrid no tinguin FP, que un milió de persones estiguin en llistes d'espera perquè això és el que Ayuso considera just", ha afegit.

En aquesta línia, ha insistit que la popular pensa que "el frau fiscal és una cosa positiva", ja que, "segons Milei i Ayuso els impostos són un robatori". "Això és el que tenim a Madrid i això és el que tenim amb la senyora Ayuso. Com més petita i pitjor és la seva gestió, més gran és l'odi, l'insult i la polarització que vol generar. Doncs aquí estem els socialistes pel contrari", ha assegurat Lobato.

Malgrat les crítiques, el secretari general del PSOE-M ha rebutjat contestar "els insults d'Ayuso amb més insults, ni les seves provocacions amb més provocacions" i ha afirmat que la millor via per respondre és "amb la denúncia del que està passant i amb la proposta alternativa". Una proposta que ha estès a "tots els madrilenys".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!