El debat ha començat a les 9 del matí a Vilafranca del Penedès i onze hores i quatre votacions més tard, encara no s'ha resolt qui serà el nou president de l'Assemblea Nacional Catalana. En totes les votacions, Lluís Llach s'ha imposat al seu rival, el desconegut Josep Punga, economista de 27 anys que ha comptat amb el suport de Josep Costa, a qui molts veien com el principal escull del cantautor per arribar a la presidència de l'entitat independentista: Llach va ser el més votat en les eleccions al secretariat nacional que es van celebrar la setmana passada, i Costa -exvicepresident del Parlament en la XII legislatura- es va quedar a pocs vots de distància.

Llach rebutja un acord amb Pugna 

Punga, candidat del bloc jove, va aconseguir només 32 vots pels més de 3200 de Llach, finalment s'ha retirat passada la quarta votació, en què Llach s'ha imposat però no amb els dos terços necessaris per ser presidir l'entitat. També després que la seva proposta per intentar arribar a un acord amb el cantautor segons la qual el de Verges es quedava amb la presidència i ell amb la vicepresidència de l'entitat independentista hagi fracassat després que Llach l'hagi rebutjat. Durant el debat, que no només està sent llarg sinó també intens, s'han viscut moments de tensió. 

 

La redacció d'ElNacional.cat està treballant per ampliar aquesta informació. Per llegir l'última hora de la notícia, actualitza la pàgina.
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!