La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie, ha replicat Gabriel Rufián pel seu tuit on reivindica que l'estratègia d'Oriol Junqueras "ha fet més per la unitat estratègica" de l'independentisme que "el soroll i el fum de milers de tuits caïnites sorgits de grups de Whatsapp creats amb l'única finalitat d'intentar no perdre un poder ostentat fa més de 20 anys". 

Paluzie ha fet una crida a aturar la batalla partidista a l'independentisme: "Ja n'hi ha prou". Al seu parer, en la "denúncia internacional de la vulneració de drets civils i polítics ens ho juguem tot, aquesta lluita no es mereix una guerra partidista i sectària".

Rufián ha fet la seva piulada adjuntant-hi la notícia sobre la suspensió de l'euroordre contra el president a l'exili, Carles Puigdemont, i el conseller Toni Comín, després que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) reconegués la immunitat d'Oriol Junqueras com a eurodiputat, la qual cosa els permetrà prendre possessió de l'escó a l'Eurocambra.  

Paluzie no es queda només amb la crida per aturar els retrets entre formacions independentistes sinó que també es lamenta que "juristes de prestigi internacional han mirat d'ajudar a tots els partits i entitats conscients de la importància de la unitat en aquest front" però que "n'estan farts, s'han perdut oportunitats per manca de visió estratègica".

La presidenta de l'Assemblea conclou que la unitat també val per evitar entrar en "lliçons sobre si exili val més que presó o a la inversa". Creu que ara, "no té importància" i cal ser conscients del tracte que dona la justícia espanyola a l'independentisme.