El congrés d'ERC Barcelona d'aquest dijous, que havia de decidir amb una consulta si el partit entra al govern de Jaume Collboni, es va haver d'ajornar per l'afluència de la gent que va desbordar les previsions del partit. La sala de l'Orfeó Martinenc era d'unes 270 persones, i es va omplir quan encara hi havia prop d'un centenar de militants al carrer esperant per poder entrar. Des de la direcció d'ERC no es veu del tot clara la decisió de la Federació de Barcelona d’entrar al govern municipal. La direcció de la formació independentista alerta que entrar al govern Collboni pot afectar les negociacions d’investidura. Precisament aquest divendres, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha demanat a la SER Catalunya "desvincular el preacord de les negociacions que estan en marxa i de les negociacions per a la investidura".

La dirigent independentista, que no s'ha mullat i no ha volgut opinar sobre què li sembla aquest preacord per entrar al govern Collboni, sí que ha posat de manifest la importància de celebrar el congrés que es va cancel·lar aquest dijous, com més aviat millor. "Ahir va quedar demostrat que el congrés es volia fer perquè la militància demana tenir veu. S'ha de tornar a convocar els dies que venen", ha insistit.

A més, ha deixat clar que no vol opinar sobre aquest preacord i ha tornat a dir que "es va demostrar que la militància té molt interès" i que "no vol influir-hi". És per tot això que Rovira ha comunicat que la direcció nacional d'ERC posa a disposició d'ERC Barcelona el que necessitin i tots els recursos del partit per poder celebrar la trobada. Rovira ha sortit així a contradir algunes veus del grup municipal que sostenen que el moment per celebrar el congrés era aquesta setmana, per això s'hauria perdut una oportunitat, ja que a partir d'ara prendran cos les negociacions per a la investidura a la Generalitat. També ha assegurat que la direcció nacional "assumirà" el que decideixi la militància de Barcelona

ERC no ha rebut propostes

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha fixat per a la setmana que ve les primeres reunions dels equips negociadors d'ERC amb els de PSC i Junts per a la investidura de la pròxima presidència de la Generalitat. Des de l'exili de Ginebra, Rovira ha afirmat que ERC no ha rebut encara propostes concretes dels partits de Salvador Illa i Carles Puigdemont per valorar un possible suport. És per això que també ha instat el PSC i Junts a fer moviments: "Hi ha dos partits que han quedat al davant nostre i ens han de fer propostes". Dit això, sobre una possible repetició electoral, Rovira ha indicat que des d'ERC no ho veu com una bona idea, però ha assegurat que "ERC té candidats per parar un tren que poden encapçalar la llista".

D'altra banda, i després que La Moncloa expliqués que treballa en la llei per condonar el deute de 15.000 milions d'euros de la Generalitat amb el FLA, Rovira ha replicat que no li "sona bé" la música de negociar a través dels mitjans, i ha insistit en un finançament singular acordat bilateralment.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!