La Junta de Portaveus ha aprovat que se celebri un ple monogràfic sobre la convivència a Catalunya els propers 17, 18 i 19 de juliol a petició de Cs. Així ho ha anunciat el portaveu de la formació, Carlos Carrizosa, que ha celebrat que tiri endavant la sessió perquè permetrà debatre i proposar mesures per "atenuar", "reparar" i "recosir" la convivència.

Carrizosa ha lamentat que el procés català hagi portat "greus problemes" com la "degradació" de les institucions i a la legalitat, el "dany" econòmic al teixit empresarial i la "ruptura" de la convivència. Cs ha apuntat que el primer pas per "superar" la situació és "reconèixer la fractura". En aquest sentit, han carregat contra el Govern "que només mira pels que porten el llaç groc" i que "nega" l'existència de la fractura social.

Pel que fa a la reobertura de les delegacions a l'exterior, Carrizosa ha lamentat que el govern tingui el màxim nombre de "'xiringuitos' polítics "oberts" per promoure el procés internacionalment i una televisió pública que "costa" 250 MEUR en lloc d'assumir la gratuïtat dels llibres de text per a escolars o el pagament de les escoles bressol dels 0 a 3 anys.

De la visita del líder de Podemos, Pablo Iglesias, al president d'Òmnium, Jordi Cuixart, a la presó de Soto del Real, Carrizosa ha acusat a la formació d'estar sempre al costat del separatisme i, en canvi, de no fer-se fotos al costat dels constitucionalistes que defensen la Constitució que "empara a tothom". "Podem és la crossa del procés. És el seu soci perfecte", ha carregat.