El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat aquest vespre als presos que posin fi a la vaga de fam que porten des de fa fins a dinou dies per protestar contra el bloqueig del TC als seus recursos. El cap de l'Executiu s'ha sumat així a la petició que hores abans havien fet els expresidents de la Generalitat i els expresidents del Parlament, així com el Síndic de Greuges, Rafael Ribó.

"Tenen un coratge increïble, però també hi ha un punt d'angoixa", ha apuntat Torra durant la seva intervenció a l'acte 'Sopar Groc', organitzat pel PDeCAT de Barcelona aquest dimecres a la nit a Cotxeres de Sants. Els expresidents, per la seva banda, argumenten que la protesta "ja ha donat visibilitat a la seva situació processal i ha sacsejat consciències a escala nacional i internacional". També apunten que el Tribunal Constitucional ha començat a resoldre alguns recursos, la qual cosa ja els permetria accedir a la justícia europea.

Durant el discurs al sopar del PDeCat, Torra també ha mostrat la seva "absoluta confiança" perquè el poble català actuï, dijous i divendres -i els dies que vindran- de manera "justa, democràtica i no-violenta".