Unió ha decidit acollir-se a un preconcurs de creditors per trobar una sortida a la seva delicada situació financera, agreujada pels últims resultats electorals. El deute acumulat per la formació democristiana, segons dades del Tribunal de Comptes, supera els 17 milions d'euros.

El secretari general del partit, Ramon Espadaler, que va substituir Josep Antoni Duran i Lleida després de la seva dimissió pel resultat electoral del 20D presentarà aquest dimarts en conferència de premsa les mesures que ha decidit prendre la direcció. Aquest dissabte ho farà en un consell nacional, segons ha acordat aquest dilluns el comitè de govern del partit. 

La històrica formació es va quedar sense representació al Parlament i al Congrés després de presentar-se en solitari a les eleccions del 27 S i el 20D arran de la ruptura amb CDC, que també va derivar en una escissió, Demòcrates, i va ocasionar la baixa de militants i regidors. 

El preconcurs de creditors obre un termini de tres mesos de negociació per evitar la fase següent, el concurs de creditors. El partit ha aplicat una reducció de personal i ha començat a negociar la venda de la seva seu nacional, situada al carrer Nàpols de Barcelona, a fi d'equilibrar els malparats comptes.