El Polònia de TV3 no passa res per alt i mai oblida les efemèrides relacionades amb el procés. Aquest dimarts el referèndum de l'1 d'octubre va complir dos anys i el programa d'humor ho va celebrar a ritme de Manel; concretament amb una versió del tema Aniversari.

"Que farem un país! Que farem un país!", diu un noi jove que representa el cantant de la banda barcelonina recordant a la seva família què va passar l'1-O de 2017.

El gag ensenya imatges de la violència policial i d'alguns dels milers de ferits que va deixar la Guàrdia Civil i la policia espanyola. Es tracta d'un recull de vídeos casolans que els votants van gravar aquell primer d'octubre i s'hi veu, entre d'altres, l'InstitutPau Claris, un dels vídeos que més ha circulat on es veu els agents saltant damunt els votants.

Precisament aquest divendres, 'Manel' publica el cinquè àlbum, Per la bona gent. Amb aquest darrer treball, la banda barcelonina continua fidel al sentit melòdic i a les lletres poc convencionals amb un predomini del so electrònic, que ja va caracteritzar el seu anterior projecte, Jo competeixo