Vox i el possible pacte de dretes a Andalusia continuen centrant les portades dels principals diaris. Aquest dissabte, focalitzades en l'acostament entre PP i la ultradreta, després de les rebaixes dels populars pel que fa a la violència masclista. El líder del PP, Pablo Casado, ha assumit part del discurs de Vox pel que fa a la violència de gènere i ja parla de "domèstica", mentre que els dos partits ja han mantingut el primer contacte telefònic i s'han emplaçat a una reunió dimarts que ve. La xacra masclista, doncs, que aquest 2018 s'ha cobrat 47 vides a l'estat espanyol, sembla un mal menor si és per aconseguir governar Andalusia. 

Els diaris ho enfoquen de maneres diferents. Mentre que alguns minimitzen el canvi de discurs dels de Casado i blanquegen el pacte, altres es posen les mans al cap. La Razón, per exemple, destaca que "PP i Vox deixen al 'marge' la violència de gènere per pactar", semblant a com titula la notícia El Mundo, que diu que "Casado s'apropa al discurs de Vox per neutralitzar-lo".

elmundo.750

larazon.750

El País, en canvi, obre el diari amb unes declaracions del candidat a l'alcaldia de Barcelona arropat per Cs, Manuel Valls, que es desmarca del partit que li dona suport i demana un gran pacte per aïllar Vox. El diari de Prisa també destaca que el PP "assumueix part del discurs d'Abascal sobre la violència de gènere".

Valls desmarca Cs Vox Pais 2156194535 59446076 594x880

Finalment, La Vanguardia i El Periódico també són crítics amb el pacte amb la ultradreta. Mentre que el diari del grup Godó diu que "El PP rebaixa la seva política de gènere per pactar amb Vox", el del grup Zeta encara puja més el to i diu que "El PP assumeix part del discurs masclista de Vox".

Valls desmarca Cs Vox Pais 2156194537 59446228 476x673

elperiodico.750