Silenci a les files de Vox pel que fa a la pinyata de Pedro Sánchez al carrer Ferraz la nit de Cap d'Any. Aquesta manca de posicionament crida l'atenció si es té en compte que la protesta va ser convocada per Revuelta, la marca juvenil del partit d'extrema dreta, i, a més, Vox sempre ha animat i blanquejat les protestes davant de la seu socialista. Tanmateix, fa uns mesos, la formació d'extrema dreta va fer exactament el mateix que pretén fer ara el PSOE: denunciar l'escarni fet a Sánchez amb el ninot. Segons informa elDiario.es, Vox i el seu líder, Santiago Abascal, van demanar fins a tres anys de presó per a un home que va penjar d'un arbre a Castelló un ninot amb la cara del president del partit amb un tret al cap. En aquella ocasió, Abascal i la seva formació van afirmar que es tractava d'un delicte d'odi. 

L'any 2020, un home va penjar el ninot que representava Abascal amb un tret al cap. El va col·locar a la plaça Maria Agustina d'aquesta ciutat del País Valencià i, a més, va pintar-hi les inicials del partit i les de les Brigades Antifeixistes de Castelló. El partit d'extrema dreta va dur el cas als tribunals i va exigir tres anys de presó per a l'autor de la figura. Tanmateix, el procés judicial va concloure amb una condemna de vuit mesos de presó per un delicte d'amenaces, així com una indemnització de 500 euros a Abascal per perjuri

La declaració de Santiago Abascal 

El líder del partit d'extrema dreta va declarar en aquest judici en qualitat de víctima.  "El ninot pretenia intimidar, simulant un assassinat", va sostenir. Abascal va haver de respondre a preguntes en aquest procés judicial, com, per exemple, si altres polítics de la seva formació havien difós imatges de polítics de cap per avall a les xarxes socials. Davant aquesta pregunta, el líder de Vox va afirmar que ho desconeixia, però "si ho hagués fet, no es pot equiparar a simular un tret al cap". Més endavant, ell mateix ha fet declaracions semblants al que se li preguntava, quan va afirmar en una entrevista a Clarin que "el poble" voldria penjar Pedro Sánchez dels peus, fent referència a la mort de Benito Mussolini. Més endavant, el líder de Vox va afirmar que s'havien manipulat les seves paraules. 

Declara el convocant de Cap d'Any a Ferraz

La Policia Nacional ha citat aquest dimecres per prendre declaració el convocant de la protesta de la nit de Cap d'Any davant de la seu del PSOE a Ferraz en què es va apallissar un ninot que simulava ser el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, segons han informat fonts policials.

 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!