Els contagis per coronavirus a Catalunya tornen a pujar. Si aquest dimecres les dades facilitades pel Departament de Salut comptabilitzaven 759 nous positius (dimarts n'hi va haver 1.193), aquest dijous les dades recullen 977 contagis nous. Per tant, doncs, pugen els contagis. En total, i des de l'inici de la pandèmia la xifra se situa en 142.296 casos confirmats. Una altra dada que puja és la xifra de morts. Concretament fins a 20 víctimes mortals, el doble que les d'aquest dimecres. Dimarts se'n van registrar 8. Des de l'inici de la pandèmia el total s'eleva fins a les 13.133 defuncions.

Pel que fa a les persones ingressades, avui n'hi ha 720, unes 11 menys que ahir. Del total de pacients ingressats, 127 estan a l'UCI

El que baixa, però, és l'índex de reproducció de la malaltia, que es troba per sota d'1, en 0,96. Això vol dir que, de mitjana, una persona infectada ja transmet el virus a menys d’una persona, fet essencial per aturar la propagació del virus. Entre el 14 i 20 d'agost, l'Rt a Catalunya era d'1,12. 

Per altra banda, el risc de rebrot és de 178,67, lleugerament superior al d'ahir, que era de 175,69 i gairebé 9 punts per sobre del de dimarts, que se situava en 170.

Prorrogades set dies més les mesures anti-Covid al Segrià

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat una nova pròrroga de les mesures per frenar la Covid-19 a set municipis del Segrià: Lleida ciutat, Alcarràs, Aitona, la Granja d'Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre. Aquest cop es tracta d'una pròrroga de set dies. Així, es manté la limitació del 50% en l'aforament d'hoteleria i restauració, tant en interior com en terrasses. Les taules no poden superar les 10 persones i han d'estar separades per 1,5 metres. Els establiments han de tancar a la una de la matinada. Es recomana quedar-se a casa i es limita l'aforament al 50% en actes culturals i al 33% en els religiosos.

A més, també s'aconsella que els desplaçaments personals es limitin a assistir al lloc de treball si no es pot fer teletreball, així com als centres sanitaris, entitats financeres, establiments comercials d'alimentació o altres amb cita prèvia i horts familiars d'autoconsum. També es pot sortir per tenir cura de persones vulnerables, fer trobades i activitats culturals o esportives amb persones del grup de convivència habitual, actuacions davant òrgans públics, renovacions de documentació oficial, mudances, exàmens o proves oficials inajornables i per causa de força major.

Pel que fa als centres de treball es demana adoptar mesures de neteja i desinfecció, posar a disposició dels treballadors aigua i sabó o gels hidroalcohòlics, adoptar mesures organitzatives per garantir el manteniment de la distància de seguretat, utilitzar de manera obligatòria la mascareta, evitar la coincidència massiva de persones i potenciar l'ús del teletreball. També s'ha de facilitar flexibilitat horària per evitar les hores punta al transport públic.

A les empreses de serveis i comerç minorista cal evitar qualsevol aglomeració i mantenir la distància de seguretat en 1,5 metres amb un aforament màxim permès d'una persona per cada 2,5 metres quadrats.