Torna el malson de la primera onada per coronavirus a l'Hospital d'Igualada, una de les primeres zones a patir el confinament perimetral per l'augment abrupte dels contagis. Ara, el repunt no els agafa per sorpresa, tampoc la malaltia, però els dèficits en el personal és la constant de la majoria dels centres. Aquest, gestionat pel Consorci Sanitari de l'Anoia (CSA) passa pels moments més difícils dels darrers deu mesos. En quatre setmanes, hi ha hagut 31 víctimes mortals per coronavirus.
Si mirem xifres més immediates, en la darrera setmana han mort nou persones, el nombre de defuncions més alt registrat des de l'inici d'aquest 2021 i la segona pitjor dada des de l'inici de la pandèmia el passat mes de març. L'Hospital d'Igualada ja suma, en total 190 persones mortes. Les defuncions van acompanyades d'un col·lapse a la Unitat de Cures Intensives i han augmentat la seva capacitat a 16 llits, dels quals 13 estan dedicats a pacients Covid.
En paral·lel també pugen el nombre de pacients per aquesta malaltia a les plantes convencionals. Dels 174 ingressats, 74 són per Covid, pràcticament la meitat. I si mirem en la darrera setmana, l'hospital va atendre 96 pacients confirmats per coronavirus i 62 dels quals van romandre a l'Hospital. Per tot plegat, la direcció ha decidit reforçar les normes de seguretat i distància.
Des d'ahir, l'accés queda restringit de les 22h a les 7h de forma temporal. Només les persones que per causa justificada hagin d'accedir al centre, ho poden fer des d'urgències.
L'Hospital d'Igualada també ha engegat la seva campanya de vacunació pròpia. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha visitat les instal·lacions per conèixer el dispositiu de campanya. La direcció agraeix l'equip d'administració i infermeria per la tasca que estan fent.
Zona zero
Igualada, Òdena, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí van ser els municipis més afectats el passat mes de març. Aquests quatre municipis anoiencs, però, a diferència de la resta de Catalunya, han patit la crisi del coronavirus de manera més intensa degut al conegut com a "brot d'Igualada", que va provocar que la Conca d'Òdena visqués un doble confinament. I és que durant 25 dies –del 13 de març al 6 d'abril- aquest territori va quedar completament aïllat de la resta del país.