L'aplicació de missatgeria instantània WhatsApp ha tornat a patir una caiguda a escala mundial aquest dimarts. Al voltant de les 9 del matí, l'aplicació ha deixat d'enviar i rebre missatges arreu del món. Els usuaris han començat a queixar-se del servei i webs com Downdetector, que rastreja el funcionament d'algunes aplicacions, han alertat del mal funcionament. Fins al moment, però, no s'ha concretat el nombre d'usuaris afectats. Tot i això, a les xarxes socials usuaris dels Estats Units, Itàlia, l'Índia, l'Aràbia Saudita o Sud-àfrica han informat que el servei no funcionava als seus països. L'estat espanyol també està afectat per la incidència. Segons informa Reuters, Meta, l'empresa matriu de WhatsApp, ha declarat: "Som conscients que actualment algunes persones tenen problemes per enviar missatges i estem treballant per restaurar WhatsApp per a tothom al més aviat possible". Gairebé dues hores després de l'inici de la incidència, poc abans de les 11 hores d'aquest matí, alguns usuaris han començat a recuperar el servei de WhatsApp de forma desigual.
Segons la informació de Downdetector, el principal problema rau en l'enviament de missatges, no tant en carregar l'app o la web. La web recull més de 300.000 informes de mal funcionament de l'aplicació, el 75% són amb relació a l'enviament de missatges, el 19% corresponen al funcionament de l'app i el 6% al lloc web. L'aplicació compta amb prop de 2.000 milions d'usuaris a tot el món, alguns dels quals cerquen alternatives en altres aplicacions com Telegram.
No és, ni de bon tros, el primer cop que el gegant de la tecnologia es troba en aquesta situació. Un dels darrers cops que el sistema de WhatsApp va deixar de funcionar, la caiguda va ser generalitzada en les companyies de Zuckerberg. És a dir, van caure WhatsApp, Facebook i Instagram simultàniament. En aquella ocasió la caiguda de les tres aplicacions va ser un cop dur per a la companyia de Zuckerberg, que no només va rebre moltes crítiques dels seus usuaris sinó que es va ressentir a la borsa.
De moment, és difícil augurar si aquesta situació es repetirà amb la nova incidència, la qual, actualment, només ha afectat WhatsApp. En aquella ocasió, Zuckerberg va perdre 5.900 milions de dòlars, unes pèrdues que no es van deure només a la caiguda de les seves aplicacions, ja que tot plegat va passar simultàniament a la denúncia d'una extreballadora de Facebook que acusava la companyia d'actuar de manera immoral i nociva per als seus usuaris.