Un recent estudi elaborat per Too Good to Go alertava d'una qüestió no menor relacionada amb el desaprofitament|malbaratament alimentari: cada any, uns 145 milions d'ous acaben a les escombraries. Hi ha manera de frenar aquest desaprofitament|malbaratament que genera residus i que malgasta aliments? Sí.

Ous Portada
 

Fes la prova de l'aigua

Per verificar que un ou és fresc, podem realitzar la prova de l'aigua. Si l'ou és fresc, s'enfonsarà en col·locar-lo en un vas d'aigua. Si és necessari consumir-lo immediatament, romandrà en el fons del vas, però dempeus. Al contrari, si flota a la superfície, significa que l'ou no és apte per al seu consum.

Aquest simple gest no només ajuda a evitar el desaprofitament|malbaratament de menjar|dinar i a estalviar diners, sinó que també contribueix a cuidar-se del planeta. I és que el desaprofitament|malbaratament d'aliments és una de les principals fonts d'emissió de CO2, representant fins i tot un 10% de les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle, causants del canvi climàtic i l'escalfament global.

Refrigera els ous correctament

Emmagatzemar els ous a la nevera és l'ideal, especialment durant l'estiu quan resulta més difícil mantenir-los frescos. Però cal evitar col·locar-los a la porta, ja que estan exposats a fluctuacions de temperatura. És millor guardar-los als prestatges interiors.

Renta els ous just abans de consumir-los, utilitza sempre els més vells i guarda'ls al seu envàs

Evita rentar els ous abans de refrigerar-los, ja que això podria eliminar la capa protectora natural que els recobreix i augmentar el risc de contaminació. És millor rentar-los just abans de consumir-los Para mantenir un ordre a la teva cuina i evitar que els ous es facin malbé, utilitza primer aquells que porten més temps emmagatzemats. Finalment, cal recordar que és millor sempre guardar els ous al seu envàs original perquè aquest els protegeix de danys i d'absorbir olors externes, així com de la humitat d'altres aliments. Això ajuda a preservar la seva frescor i qualitat per més temps. A més, facilita la identificació de la data de caducitat i el control del temps d'emmagatzemament.