A la Xina, la carn de porc els encanta i com la seva cabana porcina disminueix any rere any i la demanda no minva, es veuran obligats a importar més porc de per cobrir els buits que deixa el seu insuficient productor. El sector porcí espanyol, molt potent perquè suposa el 14% de la producció final agrària, té una oportunitat.

/uploads/s1/36/22/47/93/pig-214349-1920_15_630x420.jpeg
 

Immens mercat

A la Xina es mengen 22 quilos de carn de porc a l'any per habitant, la qual cosa ofereix un mercat amplíssim si tenim en compte que el país té 1400 milions d'habitants. Durant els vuit primers mesos de l'any, la producció de pinso per a porcs va minvar en un 8% i els preus de la carn van pujar un 51% per culpa de l'escassa oferta. Per a Espanya, amb una cabana porcina integrada per 35 milions de caps, la situació és summament interessant.

El primer consumidor mundial

Primer productor i consumidor del món, la Xina és el motor del comerç internacional de porcí. Aquest any, el país ha frenat bruscament les seves importacions gràcies a la reconstitució de la seva cabana, assolada per la pesta porcina africana des de 2018. Les seves compres de carn fresca i congelada a l'exterior han caigut un 59,9% en un any, però el 2023 creixeran.