Menjar fruita és molt beneficiós per al nostre organisme, però existeixen parents propers d'ella –en realitat, l'aliment que ens ocupa s'hauria de considerar una flor, igual que el seu company la figa- que són més saludables que qualsevol fruita. Parlem, ho has endevinat, de les figaflors. T'expliquem els beneficis d'un fruit -o flor, tu decideixes- que obliga també els enginyers agrònoms a articular autèntiques ostentacions tecnològiques, perquè són molt menys freqüents que les figues. De fet, si bé totes les figueres produeixen figues, només una de cada deu produeix figaflors. Quina solució queda si el que es pretén és aconseguir una producció econòmicament viable? Seleccionar varietats d'arbre. Enginyeria agrònoma de precisió, en definitiva.

figaflors

 

 

 

S'aprimen perquè et fan menjar menys

Les figaflors omplen i tenen, a més, un elevat poder laxant, pel que afavoreix la pèrdua de pes i prevé l'obesitat perquè, en omplir-te, fan que el reflex de menjar entre hores que, en èpoques de tensió o avorriment pot assaltar-te es neutralitzi. Menjar figaflors, així, fa també que es redueixin els riscos de patologies cardiovasculars, respiratòries, oncològiques, de cor o de ronyons.

Font de vitamines i minerals

En les figaflors, trobem també una gran font de vitamines com poden ser la vitamina E, la vitamina B9 que ajuda en la formació de glòbuls vermells, en l'activació cel·lular i aporta potassi, fòsfor i calci tan importants per al nostre organisme com essencials. Encara que la creença que els diabètics no poden prendre aquestes fruites és alta, en alliberar de manera lenta els ensucris, poden prendre-la amb moderació ja que també aporten alts nivells d'aigua al nostre organisme.