Actualitat

Consulta totes les notícies sobre locals, bars i restaurants i últimes novetats que has de conèixer de la gastronomia a Catalunya a La Gourmeteria d'El Nacional.

Més
Els macarrons de la iaia: la millor recepta del món s'ha perdut

Els macarrons de la iaia: la millor recepta del món s'ha perdut

Estem perdent els millors macarrons amb sofregit i gratinats al forn amb formatge fos del món

Jordi Prió

Dijous, 21 de novembre de 2024 - 05:30

El que queda enganxat a la paella és un tresor: no ho rentis, fes això

El que queda enganxat a la paella és un tresor: no ho rentis, fes això

Un petit truc que podràs utilitzar per alegrar molts plats quotidians

María Coca

Dijous, 21 de novembre de 2024 - 05:30

Olives verdes i olives negres: en què es diferencien?

Olives verdes i olives negres: en què es diferencien?

Les dues cares d'un mateix producte

Oriol Foix

Dijous, 21 de novembre de 2024 - 05:30

El brandi més mític celebra 150 anys de la mà del xef Romain Fornell

El brandi més mític celebra 150 anys de la mà del xef Romain Fornell

Fundador celebra un segle i mig com a referent del sector

La Gourmeteria

Dimecres, 20 de novembre de 2024 - 13:25

Ingerir més del 45% de les calories del dia a partir d'aquesta hora comporta greus problemes de salut

Ingerir més del 45% de les calories del dia a partir d'aquesta hora comporta greus problemes de salut

La importància dels horaris dels àpats

Jordi Tubella

Dimecres, 20 de novembre de 2024 - 09:08

Menjar mandarines cada dia: aquests són els efectes que pateix el teu cos

Menjar mandarines cada dia: aquests són els efectes que pateix el teu cos

Responem la pregunta sobre la conveniència de menjar mandarines cada dia o no

Jordi Tubella

Dimecres, 20 de novembre de 2024 - 05:30

Les 10 elaboracions típiques catalanes per anar directes a les postres

Les 10 elaboracions típiques catalanes per anar directes a les postres

Les postres són una autèntica temptació per a moltes persones

Jordi Prió

Dimecres, 20 de novembre de 2024 - 05:30

pastilla video
Les 3 creences falses més sonades sobre els formatges: un expert les desmenteix

Les 3 creences falses més sonades sobre els formatges: un expert les desmenteix

Mites molt famosos sobre els formatges que no són totalment certs

Xevi Miró

Dimecres, 20 de novembre de 2024 - 05:30

Amb aquesta recepta saludable dormiràs d'una tirada i t'aixecaràs sense inflor

Amb aquesta recepta saludable dormiràs d'una tirada i t'aixecaràs sense inflor

La combinació d'aquests tres saludables ingredients és la clau per a un sopar sense inflor

Jordi Prió

Dimecres, 20 de novembre de 2024 - 05:30

Banco de Boquerones donarà el 100% de la seva recaptació als afectats per la DANA a València

Banco de Boquerones donarà el 100% de la seva recaptació als afectats per la DANA a València

Cada consumició al Banco de Boquerones serà una ajuda directa als damnificats per la DANA a València

La Gourmeteria

Dimarts, 19 de novembre de 2024 - 20:18

Barcelona premia alguns dels restaurants més mítics de la ciutat amb aquest guardó

Barcelona premia alguns dels restaurants més mítics de la ciutat amb aquest guardó

Petit Comitè, Set Portes o Fermí Puig són alguns dels noms destacats de la gala

Oriol Foix

Dimarts, 19 de novembre de 2024 - 09:48

La curiosa relació entre les llantes Michelin i els restaurants: així és la història de les estrelles

La curiosa relació entre les llantes Michelin i els restaurants: així és la història de les estrelles

Tot va començar amb una guia de mapes de carreteres

Jordi Prió

Dimarts, 19 de novembre de 2024 - 05:30

El poble català on millor es menja, segons National Geographic

El poble català on millor es menja, segons National Geographic

Aquest poble català és un dels més pintorescos que podem trobar i un dels més visitats

Jordi Prió

Dimarts, 19 de novembre de 2024 - 05:30

L'ingredient secret que surt de franc per portar la crema de verdures a un altre nivell

L'ingredient secret que surt de franc per portar la crema de verdures a un altre nivell

Aprofitar aquest ingredient que tens a casa per millorar la crema de verdures

Jordi Tubella

Dilluns, 18 de novembre de 2024 - 12:53

Aquesta és la quantitat d'aigua que has de beure segons una equació descoberta pels científics

Aquesta és la quantitat d'aigua que has de beure segons una equació descoberta pels científics

Oriol Foix

Dilluns, 18 de novembre de 2024 - 09:32

Els millors olis d'oliva verge extra de Catalunya: reconeguts de l'Empordà a l'Ebre

Els millors olis d'oliva verge extra de Catalunya: reconeguts de l'Empordà a l'Ebre

El territori català posseeix una varietat molt àmplia d’olis d’oliva excel·lents

Jordi Tubella

Dilluns, 18 de novembre de 2024 - 09:13

pastilla video
Com fer nyoquis de carabassa: els consells d'Ada Parellada

Com fer nyoquis de carabassa: els consells d'Ada Parellada

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Ada Parellada

Dilluns, 18 de novembre de 2024 - 05:30

Els 5 trucs perquè el pa de pessic quedi perfecte

Els 5 trucs perquè el pa de pessic quedi perfecte

Sabent que el resultat serà meravellós, segur que et fa molta menys mandra embolicar-te a la cuina

María Coca

Dilluns, 18 de novembre de 2024 - 05:30

No llencis les pells de taronja: així pots crear una pols aromatitzant

No llencis les pells de taronja: així pots crear una pols aromatitzant

Amb aquesta pols de taronja casolana podràs aromatitzar iogurts o preparar boníssimes vinagretes

Jordi Prió

Dilluns, 18 de novembre de 2024 - 05:30

Gírgola de card: 3 maneres de cuinar aquest boníssim ingredient de tardor

Gírgola de card: 3 maneres de cuinar aquest boníssim ingredient de tardor

Els bolets de card són un dels molts ingredients que a la tardor passen a ser protagonistes de les cuines

Jordi Prió

Dilluns, 18 de novembre de 2024 - 05:30

Per què és bo prendre cafè amb cúrcuma?

Per què és bo prendre cafè amb cúrcuma?

Una beguda molt saludable amb els beneficis que aquests dos ingredients tenen per separat

Jordi Prió

Diumenge, 17 de novembre de 2024 - 05:30

No poder parar de pensar en el menjar: el fenomen conegut com el soroll del menjar

No poder parar de pensar en el menjar: el fenomen conegut com el soroll del menjar

Aquest fenomen ja és discutit entre investigadors, així que t'animem a conèixer-ne més sobre el soroll del menjar

Jordi Prió

Diumenge, 17 de novembre de 2024 - 05:30

Dimonis fregits en oli: el curiós origen xinès d'aquesta recepta que creiem nostra

Dimonis fregits en oli: el curiós origen xinès d'aquesta recepta que creiem nostra

Aquesta recepta en realitat té un origen mil·lenari en la cuina xinesa

Jordi Prió

Dissabte, 16 de novembre de 2024 - 05:30

Pesada de nance: la recepta amb la fruita d'or que promet rejovenir la pell

Pesada de nance: la recepta amb la fruita d'or que promet rejovenir la pell

Aquesta recepta està plena de nutrients i és una autèntica icona de la cuina en alguns països

Jordi Prió

Dissabte, 16 de novembre de 2024 - 05:30

El millor menjar italià de la ciutat el pots tastar en aquests restaurants de Barcelona

El millor menjar italià de la ciutat el pots tastar en aquests restaurants de Barcelona

Torna el festival 'Italia con Gusto'

Oriol Foix

Dissabte, 16 de novembre de 2024 - 05:30

Ni kiwi ni pruna: aquest és l'aliment blanc amb més fibra per anar al bany com un rellotge

Ni kiwi ni pruna: aquest és l'aliment blanc amb més fibra per anar al bany com un rellotge

Malgrat que molts consideren el kiwi o la pruna com les fruites amb més fibra, n'hi ha una d'encara millor

Jordi Prió

Divendres, 15 de novembre de 2024 - 05:30

L'ingredient secret per caramel·litzar la ceba de manera molt més ràpida

L'ingredient secret per caramel·litzar la ceba de manera molt més ràpida

Un cuiner explica a les xarxes la manera per aconseguir-ho

Oriol Foix

Divendres, 15 de novembre de 2024 - 05:30

3 tipus de peres que són molt dolces i predominen en el conreu de Lleida

3 tipus de peres que són molt dolces i predominen en el conreu de Lleida

Aquests tres tipus de peres tenen denominació d'origen a la província de Lleida i són boníssimes per la seva dolçor

Jordi Prió

Divendres, 15 de novembre de 2024 - 05:30

La popular presentadora Oprah Winfrey se suma al vermut escollint aquestes patates de tota la vida

La popular presentadora Oprah Winfrey se suma al vermut escollint aquestes patates de tota la vida

Oriol Foix

Dijous, 14 de novembre de 2024 - 10:01

La recepta de la sopa preferida de les àvies catalanes (i tots els seus trucs)

La recepta de la sopa preferida de les àvies catalanes (i tots els seus trucs)

Les àvies catalanes prefereixen aquesta sopa per sobre de les altres

Jordi Prió

Dijous, 14 de novembre de 2024 - 05:30

No soc cuinera i, tot i això, he aconseguit fer la meva pròpia mantega: és així de fàcil

No soc cuinera i, tot i això, he aconseguit fer la meva pròpia mantega: és així de fàcil

No necessites equips sofisticats ni ingredients especials i és bastant econòmic

María Coca

Dijous, 14 de novembre de 2024 - 05:30

El misteri d'un tipus de raïm que només es troba en un poble català: no encaixa en cap altre lloc

El misteri d'un tipus de raïm que només es troba en un poble català: no encaixa en cap altre lloc

Jordi Prió

Dijous, 14 de novembre de 2024 - 05:30

Un mític frànkfurt de Barcelona amb entrepans a 3,50 € premiat per la principal guia de l'Estat

Un mític frànkfurt de Barcelona amb entrepans a 3,50 € premiat per la principal guia de l'Estat

Un restaurant del barri de Pedralbes

Oriol Foix

Dimecres, 13 de novembre de 2024 - 13:43

L'amanida viral que els nutricionistes recomanen menjar (però no per a sopar)

L'amanida viral que els nutricionistes recomanen menjar (però no per a sopar)

És l'amanida més seguida i comentada del moment

Jordi Tubella

Dimecres, 13 de novembre de 2024 - 08:57

Ferran Adrià il·lustra el catàleg més ambiciós de Vila Viniteca

Ferran Adrià il·lustra el catàleg més ambiciós de Vila Viniteca

Víctor Antich

Dimecres, 13 de novembre de 2024 - 05:30

Es pot utilitzar la maionesa per fregir o preparar postres?

Es pot utilitzar la maionesa per fregir o preparar postres?

Sorprenents casos en els quals el truc funciona

Jordi Prió

Dimecres, 13 de novembre de 2024 - 05:30

pastilla video
Què és formatge i què no ho és? La clau que ho canvia tot i que no sabies

Què és formatge i què no ho és? La clau que ho canvia tot i que no sabies

Xevi Miró

Dimecres, 13 de novembre de 2024 - 05:30

No és peix: l'aliment de nom estrany que ajuda amb la memòria

No és peix: l'aliment de nom estrany que ajuda amb la memòria

Un tubercle que millora les capacitats cognitives i beneficia a la memòria

Jordi Prió

Dimecres, 13 de novembre de 2024 - 05:30

Els dos restaurants que elaboren unes de les millors croquetes de Catalunya

Els dos restaurants que elaboren unes de les millors croquetes de Catalunya

Diferents localitats del Vallès competeixen en les categories de croqueta tradicional i croqueta creativa

Jordi Tubella

Dimarts, 12 de novembre de 2024 - 15:58

Aquesta és la versió catalana tradicional dels dolços americans que t'intenten vendre

Aquesta és la versió catalana tradicional dels dolços americans que t'intenten vendre

Plats típics que s'estan substituint

Oriol Foix

Dimarts, 12 de novembre de 2024 - 05:30