Actualitat

Consulta totes les notícies sobre locals, bars i restaurants i últimes novetats que has de conèixer de la gastronomia a Catalunya a La Gourmeteria d'El Nacional.

Més
No bullis la coliflor: un estudi explica com cuinar-la per preservar tots els seus beneficis

No bullis la coliflor: un estudi explica com cuinar-la per preservar tots els seus beneficis

Cada segon compta quan vols esprémer al màxim les seves propietats

María Coca

Dilluns, 21 d'abril de 2025 - 05:30

Aquest és l'electrodomèstic a la cuina que no estàs netejant bé: milers de bacteris

Aquest és l'electrodomèstic a la cuina que no estàs netejant bé: milers de bacteris

A simple vista pot semblar que n'hi ha prou amb passar-la per aigua calenta i una mica de sabó després de cada ús

Jordi Prió

Dilluns, 21 d'abril de 2025 - 05:30

Com fermentar alls en mel per untar-los en torrades: espectacular

Com fermentar alls en mel per untar-los en torrades: espectacular

És un mètode molt senzill que l'únic que requereix és esperar perquè el procés segueixi el seu curs

Jordi Prió

Dilluns, 21 d'abril de 2025 - 05:30

Aquests aliments podrien estar envellint el teu cos més ràpid del que penses

Aquests aliments podrien estar envellint el teu cos més ràpid del que penses

Un estudi recent revela que certs aliments poden estar potenciant el teu envelliment

Jordi Prió

Dilluns, 21 d'abril de 2025 - 05:30

Això és el que passa si barreges cafè amb ou: inesperat

Això és el que passa si barreges cafè amb ou: inesperat

Avui dia es pot trobar a molts cafès tradicionals del Vietnam, però aquí és més difícil

Jordi Prió

Dilluns, 21 d'abril de 2025 - 05:30

Mor Montse Guillén, la restauradora que va portar el pa amb tomàquet a Nova York

Mor Montse Guillén, la restauradora que va portar el pa amb tomàquet a Nova York

Cuinera, empresària i pionera de la gastronomia catalana, va obrir el restaurant 'El Internacional' a Tribeca

Ketty Calatayud

Diumenge, 20 d'abril de 2025 - 12:06

Cuinar com la teva àvia podria ser pitjor per a la teva salut del que imagines, segons aquest estudi

Cuinar com la teva àvia podria ser pitjor per a la teva salut del que imagines, segons aquest estudi

Per molt que els seus plats fossin boníssims, no sempre eren els més nutritius

Jordi Prió

Diumenge, 20 d'abril de 2025 - 05:30

Pablo Ojeda, nutricionista: "Aquest és l'edulcorant natural que has de triar"

Pablo Ojeda, nutricionista: "Aquest és l'edulcorant natural que has de triar"

Aquest aminoàcid també protegeix la pell gràcies al seu paper en la síntesi de col·lagen

Jordi Prió

Diumenge, 20 d'abril de 2025 - 05:30

Així pots preparar un licor tradicional català amb fulles d'olivera: increïble

Així pots preparar un licor tradicional català amb fulles d'olivera: increïble

Aquest tipus de preparació forma part d'aquestes joies oblidades del receptari popular català

Jordi Prió

Diumenge, 20 d'abril de 2025 - 05:30

La millor idea per recuperar el bon estat d'una pastanaga que ja està remollida

La millor idea per recuperar el bon estat d'una pastanaga que ja està remollida

Aquesta creadora de contingut et dona la clau de com tornar les pastanagues toves al seu estat cruixent

Jordi Prió

Diumenge, 20 d'abril de 2025 - 05:30

Com fer falsa cansalada molt cruixent en només dos minuts: sembla de veritat

Com fer falsa cansalada molt cruixent en només dos minuts: sembla de veritat

Visualment no t'adonaràs de la diferència, però aquesta cansalada és purament vegana

Jordi Prió

Dissabte, 19 d'abril de 2025 - 05:30

Palmitos: d'on surt aquesta menja i com es consumeix

Palmitos: d'on surt aquesta menja i com es consumeix

Aquests brots de palmera poden presentar-se com un entrant sofisticat

Jordi Prió

Dissabte, 19 d'abril de 2025 - 05:30

Quant consumeix una fregidora d'aire: la resposta potser et sorprèn

Quant consumeix una fregidora d'aire: la resposta potser et sorprèn

En general, una airfryer té una potència que oscil·la entre els 800 i els 2.000 watts

Jordi Prió

Dissabte, 19 d'abril de 2025 - 05:30

No és el que menges, és com ho cuines: el sorprenent impacte del foc i el forn en la teva salut

No és el que menges, és com ho cuines: el sorprenent impacte del foc i el forn en la teva salut

Hem de posar atenció a com ho preparem i cuinem

Jordi Prió

Dissabte, 19 d'abril de 2025 - 05:30

Un verdulaire aclareix quin tipus d'enciam hem d'escollir: no tots són iguals

Un verdulaire aclareix quin tipus d'enciam hem d'escollir: no tots són iguals

La pròxima vegada que vagis al mercat, potser t'ho penses dues vegades abans d'agafar el primer enciam que vegis

Jordi Prió

Divendres, 18 d'abril de 2025 - 05:30

El misteri dels ous blaus: per què adquireixen aquest color?

El misteri dels ous blaus: per què adquireixen aquest color?

Aquesta coloració és típica d'una raça de gallines originàries de Xile i es deu a un procés biològic únic

Jordi Prió

Divendres, 18 d'abril de 2025 - 05:30

Les 5 supersticions més boges associades al menjar i què signifiquen

Les 5 supersticions més boges associades al menjar i què signifiquen

Algunes són tan absurdes que costa creure que continuïn presents avui dia

Jordi Prió

Divendres, 18 d'abril de 2025 - 05:30

Has estat cuinant la pasta malament tota la teva vida: aquest truc trenca totes les regles (i funciona)

Has estat cuinant la pasta malament tota la teva vida: aquest truc trenca totes les regles (i funciona)

Et mostrem el mètode per cuinar la pasta que estan utilitzant cada vegada més cuiners

Jordi Prió

Divendres, 18 d'abril de 2025 - 05:30

No és ciència-ficció: així brillen els plàtans quan maduren

No és ciència-ficció: així brillen els plàtans quan maduren

No és ciència-ficció, sinó un procés natural de maduració. T'expliquem per què passa

Jordi Prió

Dijous, 17 d'abril de 2025 - 05:30

No només és el menjar: l'hàbit silenciós que dispara el risc d'obesitat

No només és el menjar: l'hàbit silenciós que dispara el risc d'obesitat

La ciència cada vegada mostra més que diferents aspectes poden afectar tant com la qualitat del menjar

Jordi Prió

Dijous, 17 d'abril de 2025 - 05:30

Sabies que les maduixes no són una fruita, segons la botànica?

Sabies que les maduixes no són una fruita, segons la botànica?

Avui dia, les maduixes floreixen des de finals de l'hivern fins a l'inici de l'estiu

Jordi Prió

Dijous, 17 d'abril de 2025 - 05:30

Oblida la carn: la combinació vegetal que aporta més proteïna que un bistec

Oblida la carn: la combinació vegetal que aporta més proteïna que un bistec

Existeix una solució nutritiva i avalada per la ciència

María Coca

Dijous, 17 d'abril de 2025 - 05:30

5 coses que no hem de fer amb els coberts a taula, segons una experta en protocol

5 coses que no hem de fer amb els coberts a taula, segons una experta en protocol

Hi ha errors que són freqüents i que es consideren de mala educació en alguns contextos

Jordi Prió

Dijous, 17 d'abril de 2025 - 05:30

pastilla video
Ni està podrit ni fa pudor: tots els mites que no sabies sobre el formatge blau

Ni està podrit ni fa pudor: tots els mites que no sabies sobre el formatge blau

Un formatge envoltat de prejudicis

Xevi Miró

Dijous, 17 d'abril de 2025 - 05:30

Tanca un bar mític del Raval després de 30 anys servint bon menjar al barri

Tanca un bar mític del Raval després de 30 anys servint bon menjar al barri

La pujada del lloguer ha obligat el bar a tancar

Oriol Foix

Dimecres, 16 d'abril de 2025 - 14:04

Poden els espinacs donar molta força, com a Popeye?

Poden els espinacs donar molta força, com a Popeye?

La carismàtica figura de Popeye sempre ha estat relacionada amb el consum d'espinacs

Jordi Prió

Dimecres, 16 d'abril de 2025 - 05:30

On comprar la mona de Pasqua a Catalunya: les millors pastisseries 2025

On comprar la mona de Pasqua a Catalunya: les millors pastisseries 2025

Establiments perfectes per trobar una bona mona de Pasqua

Oriol Foix

Dimecres, 16 d'abril de 2025 - 05:30

No ets tu: l'additiu que enganya el teu paladar i et fa addicte al menjar ultraprocessat

No ets tu: l'additiu que enganya el teu paladar i et fa addicte al menjar ultraprocessat

Darrere d'aquest desig irresistible s'amaga un ingredient molt comú en la indústria alimentària

Jordi Prió

Dimecres, 16 d'abril de 2025 - 05:30

pastilla video
Això és el que no passa al teu estómac si et tira una canya de cervesa un alemany

Això és el que no passa al teu estómac si et tira una canya de cervesa un alemany

Un creador de contingut comprova aquest truc d'un cambrer alemany i hi dona el vistiplau

Jordi Prió

Dimecres, 16 d'abril de 2025 - 05:30

La recepta més fàcil per començar bé el dia: un esmorzar original

La recepta més fàcil per començar bé el dia: un esmorzar original

Et presentem una recepta per als teus esmorzars supersenzilla de preparar i carregada de nutrients

Jordi Prió

Dimecres, 16 d'abril de 2025 - 05:30

Els 10 ingredients bàsics de la cuina volcànica: alguns ni els coneixes

Els 10 ingredients bàsics de la cuina volcànica: alguns ni els coneixes

La cuina volcànica va néixer fa més de 25 anys unint tradició, sostenibilitat i creativitat

Jordi Prió

Dimarts, 15 d'abril de 2025 - 05:30

5 receptes amb bacallà que et faran triomfar aquesta Setmana Santa 2025: idees fàcils i ràpides

5 receptes amb bacallà que et faran triomfar aquesta Setmana Santa 2025: idees fàcils i ràpides

Un peix deliciós que s'ha convertit en tot un símbol

Oriol Foix

Dimarts, 15 d'abril de 2025 - 05:30

3 idees d'amanides amb ingredients de primavera: color, sabor i moltes vitamines

3 idees d'amanides amb ingredients de primavera: color, sabor i moltes vitamines

Et portem tres idees d'amanides que aprofiten al màxim els productes de temporada

Jordi Prió

Dimarts, 15 d'abril de 2025 - 05:30

Ni al pil-pil ni a la biscaïna: aquesta és la recepta catalana amb bacallà que triomfa el Divendres Sant

Ni al pil-pil ni a la biscaïna: aquesta és la recepta catalana amb bacallà que triomfa el Divendres Sant

Aquesta recepta és una joia de la gastronomia catalana, malgrat la seva senzillesa

Jordi Prió

Dimarts, 15 d'abril de 2025 - 05:30

Salar la carn abans o després de cuinar-la? La ciència resol l'etern debat culinari

Salar la carn abans o després de cuinar-la? La ciència resol l'etern debat culinari

Aquest és un dels molts debats que hi ha a la cuina, i la ciència ens en dona la seva resposta

Jordi Prió

Dimarts, 15 d'abril de 2025 - 05:30

Aquestes són les millors mones de Pasqua de Catalunya 2025

Aquestes són les millors mones de Pasqua de Catalunya 2025

Es tracta del dolç més tradicional de la Setmana Santa

Oriol Foix

Dimarts, 15 d'abril de 2025 - 05:30

Per què cal 'curar' les paelles de ferro i com es fa

Per què cal 'curar' les paelles de ferro i com es fa

El procés de curació d'una paella afavoreix la durabilitat i la funcionalitat, t'expliquem com fer-ho

Jordi Prió

Dilluns, 14 d'abril de 2025 - 05:30

Ni en amanida ni en gaspatxo: la millor manera de menjar tomàquet per aprofitar els seus beneficis

Ni en amanida ni en gaspatxo: la millor manera de menjar tomàquet per aprofitar els seus beneficis

Un estudi analitza com afecta la manera de consumir el tomàquet

María Coca

Dilluns, 14 d'abril de 2025 - 05:30

Una cuinera catalana explica la recepta més fàcil de bunyols de vent per Setmana Santa

Una cuinera catalana explica la recepta més fàcil de bunyols de vent per Setmana Santa

No necessites ser un mestre pastisser

Jordi Prió

Dilluns, 14 d'abril de 2025 - 05:30

Mai no guardis les cebes a la nevera: aquesta és l'explicació científica

Mai no guardis les cebes a la nevera: aquesta és l'explicació científica

Encara que sembli sorprenent, guardar-les a la nevera pot arruïnar la seva textura i sabor

Jordi Prió

Dilluns, 14 d'abril de 2025 - 05:30