Actualitat

Consulta totes les notícies sobre locals, bars i restaurants i últimes novetats que has de conèixer de la gastronomia a Catalunya a La Gourmeteria d'El Nacional.

Més
Sense farina i sense sucre: els brownies més sans i deliciosos que no necessiten forn

Sense farina i sense sucre: els brownies més sans i deliciosos que no necessiten forn

Et donem la recepta de brownies més sana que hagis trobat mai i són boníssims

Jordi Prió

Diumenge, 30 de març de 2025 - 05:30

No és l'ou: l'ingredient que els puristes de l'allioli mai no acceptarien i alguns n'afegeixen

No és l'ou: l'ingredient que els puristes de l'allioli mai no acceptarien i alguns n'afegeixen

Permet una emulsió més fàcil i estable, però és considerat una heretgia per alguns

Jordi Prió

Diumenge, 30 de març de 2025 - 05:30

Mai no barregis plàtan amb sprite: aquesta és l'explicació científica

Mai no barregis plàtan amb sprite: aquesta és l'explicació científica

Una beguda carbonatada que, combinada amb plàtan, el resultat pot ser desagradable

Jordi Prió

Diumenge, 30 de març de 2025 - 05:30

Per què els alvocats ja no haurien d'existir en absolut

Per què els alvocats ja no haurien d'existir en absolut

La naturalesa pràcticament els va condemnar a l'extinció fa ja milers d'anys

Jordi Prió

Diumenge, 30 de març de 2025 - 05:30

Pa de formatge en paella: l'addictiva recepta fàcil en 10 minuts

Pa de formatge en paella: l'addictiva recepta fàcil en 10 minuts

Un pa cruixent per fora, tendre per dins i amb formatge fos

Jordi Prió

Dissabte, 29 de març de 2025 - 05:30

L'error en ratllar la llimona o la taronja que no tens en compte: és important

L'error en ratllar la llimona o la taronja que no tens en compte: és important

La seva closca és molt utilitzada en rebosteria o per donar aroma a plats coneguts

Jordi Prió

Dissabte, 29 de març de 2025 - 05:30

És perillós menjar-se les llavors de la síndria?

És perillós menjar-se les llavors de la síndria?

Les llavors de la síndria no només són segures, sinó que aporten beneficis nutricionals

Jordi Prió

Dissabte, 29 de març de 2025 - 05:30

Albergínia esclafada: la recepta més fàcil que tots estan cuinant

Albergínia esclafada: la recepta més fàcil que tots estan cuinant

Amb tan sols una albergínia i un ou es pot preparar un plat ple de matisos i amb una textura irresistible

Jordi Prió

Dissabte, 29 de març de 2025 - 05:30

Els millors aliments per combatre el canvi d'horari: un rebost imprescindible

Els millors aliments per combatre el canvi d'horari: un rebost imprescindible

Una llista d'aliments que són beneficiosos per fer front al canvi d'horari

Jordi Tubella

Dissabte, 29 de març de 2025 - 05:30

Aquest restaurant de Barcelona elabora el millor plat amb Tête de Moine AOP

Aquest restaurant de Barcelona elabora el millor plat amb Tête de Moine AOP

El cèlebre formatge suís Tête de Moine AOP ha estat protagonista absolut

Jordi Tubella

Divendres, 28 de març de 2025 - 09:46

Gaudeix del millor producte català de temporada en aquestes fires gastronòmiques

Gaudeix del millor producte català de temporada en aquestes fires gastronòmiques

Bon menjar arreu de Catalunya

Oriol Foix

Divendres, 28 de març de 2025 - 05:30

5 aliments de primavera que ja pots començar a incloure en els teus plats

5 aliments de primavera que ja pots començar a incloure en els teus plats

Si vols renovar la teva alimentació amb productes frescos i saborosos, la primavera t'ho posa fàcil

Jordi Prió

Divendres, 28 de març de 2025 - 05:30

El truc asiàtic que sembla mentida que no coneguem: el temporitzador d'ou dur d'un euro

El truc asiàtic que sembla mentida que no coneguem: el temporitzador d'ou dur d'un euro

Un artefacte molt popular al Japó i la Xina útil als fogons de casa

Jordi Prió

Divendres, 28 de març de 2025 - 05:30

Com fer una truita de tefló perfecta

Com fer una truita de tefló perfecta

Encara que en principi aquest és un mètode segur, cal tenir certes precaucions

Jordi Prió

Divendres, 28 de març de 2025 - 05:30

Els tres millors plats catalans aptes per a vegetarians, segons TasteAtlas

Els tres millors plats catalans aptes per a vegetarians, segons TasteAtlas

Destaquen pel seu sabor i són 100% aptes per a vegetarians

Jordi Prió

Divendres, 28 de març de 2025 - 05:30

Un famós xef català amb estrella Michelin obre un restaurant a l'edifici del MNAC

Un famós xef català amb estrella Michelin obre un restaurant a l'edifici del MNAC

El MNAC estrena restaurant de la mà d'Albert Raurich

Oriol Foix

Dijous, 27 de març de 2025 - 10:32

Aquest és l'origen de la maionesa segons els científics: la primera recepta és en català

Aquest és l'origen de la maionesa segons els científics: la primera recepta és en català

Una de les salses més consumides del món té origen als Països Catalans

Oriol Foix

Dijous, 27 de març de 2025 - 09:58

L'oli d'un poble de Lleida, guardonat com un dels millors de tot el món

L'oli d'un poble de Lleida, guardonat com un dels millors de tot el món

Cervià de les Garrigues celebra l'èxit d'un oli autòcton premiat a Nova York

Jordi Tubella

Dijous, 27 de març de 2025 - 09:26

Aquest és l'únic truc que funciona realment per estalviar al supermercat

Aquest és l'únic truc que funciona realment per estalviar al supermercat

L'única estratègia que funciona de veritat és llegir amb atenció les etiquetes i els cartells de preus

Jordi Prió

Dijous, 27 de març de 2025 - 05:30

Aquesta és la recepta més exquisida i fàcil del món, segons ChatGPT

Aquesta és la recepta més exquisida i fàcil del món, segons ChatGPT

Una recepta que es prepara en minuts i que és ideal per a qualsevol ocasió

Jordi Prió

Dijous, 27 de març de 2025 - 05:30

Aquest és el lloc correcte on has de guardar les patates per evitar que brotin: no te l'esperes

Aquest és el lloc correcte on has de guardar les patates per evitar que brotin: no te l'esperes

María Coca

Dijous, 27 de març de 2025 - 05:30

Ni oli ni vinagre: els 6 ingredients bàsics que utilitzen a la Xina per amanir

Ni oli ni vinagre: els 6 ingredients bàsics que utilitzen a la Xina per amanir

Alternatives als clàssics com l'oli i vinagre

Jordi Prió

Dijous, 27 de març de 2025 - 05:30

pastilla video
Formatges de llet crua o pasteuritzada: quins són més bons?

Formatges de llet crua o pasteuritzada: quins són més bons?

No només canvien les tècniques, sinó que el sabor és diferent

Xevi Miró

Dijous, 27 de març de 2025 - 05:30

És l'esmorzar ideal segons la ciència: els 4 aliments que hi has d'incloure

És l'esmorzar ideal segons la ciència: els 4 aliments que hi has d'incloure

Un esmorzar equilibrat que millora la concentració i el rendiment

Jordi Prió

Dijous, 27 de març de 2025 - 05:30

Quins són els criteris de la Michelin? Aquesta és la part més fosca de la guia

Quins són els criteris de la Michelin? Aquesta és la part més fosca de la guia

'Michelin Stars - Tales From the Kitchen' explica la guia des de dins

Oriol Foix

Dimecres, 26 de març de 2025 - 05:30

Els peus de porc tenen greix?

Els peus de porc tenen greix?

El valor calòric dels peus de porc dependrà molt de la recepta amb què els preparem

Jordi Prió

Dimecres, 26 de març de 2025 - 05:30

Cheesecake en terrina i al microones: delícia en només 5 minuts

Cheesecake en terrina i al microones: delícia en només 5 minuts

Quatre ingredients bàsics per elaborar aquesta recepta exprés

Jordi Prió

Dimecres, 26 de març de 2025 - 05:30

El plat català que amb només dos ingredients fa els plaers de tots

El plat català que amb només dos ingredients fa els plaers de tots

Una recepta clàssica de la gastronomia catalana que enamora pel seu sabor i facilitat

Jordi Prió

Dimecres, 26 de març de 2025 - 05:30

No cometis aquest error amb la teva ampolla d'aigua

No cometis aquest error amb la teva ampolla d'aigua

Aquestes ampolles, en estar en constant contacte amb la boca i l'aigua, acumulen humitat i residus

Jordi Prió

Dimecres, 26 de març de 2025 - 05:30

És la millor mona de Pasqua de Catalunya del 2025: l'elabora aquesta pastisseria

És la millor mona de Pasqua de Catalunya del 2025: l'elabora aquesta pastisseria

La capital catalana acull la IV edició del concurs La Millor Mona de Pasqua 2025

Jordi Tubella

Dimarts, 25 de març de 2025 - 15:27

Per què no existeixen les cerveses sense alcohol

Per què no existeixen les cerveses sense alcohol

No existeix la cervesa 100% sense alcohol

Jordi Prió

Dimarts, 25 de març de 2025 - 05:30

Tothom està guardant la pell de plàtan: aquest és el seu sorprenent ús a la cuina

Tothom està guardant la pell de plàtan: aquest és el seu sorprenent ús a la cuina

Un procés senzill que pots utilitzar en la preparació de tota mena de masses

Jordi Prió

Dimarts, 25 de març de 2025 - 05:30

La fruita de la primavera: un aliment de temporada que no tothom pot consumir

La fruita de la primavera: un aliment de temporada que no tothom pot consumir

Aquesta fruita sí que és de temporada i ofereix un ventall ampli al receptari

Jordi Tubella

Dimarts, 25 de març de 2025 - 05:30

7 receptes que porten per nom un poble català

7 receptes que porten per nom un poble català

Et parlem d'aquests plats que han passat de generació en generació i conserven el seu lloc d'origen

Jordi Prió

Dimarts, 25 de març de 2025 - 05:30

OMG: així pots detectar els aliments modificats genèticament

OMG: així pots detectar els aliments modificats genèticament

L'etiquetatge és obligatori als productes que continguin OMG en una proporció superior al 0,9 % dels seus ingredients

Jordi Prió

Dimarts, 25 de març de 2025 - 05:30

Què és el coriandre americà i per què no l'has de confondre amb el coriandre europeu?

Què és el coriandre americà i per què no l'has de confondre amb el coriandre europeu?

És una planta herbàcia tropical originària d'Amèrica Central i del Sud

Jordi Prió

Dilluns, 24 de març de 2025 - 13:47

Maxime France i Pierre Citerne guanyen el 17è Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles

Maxime France i Pierre Citerne guanyen el 17è Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles

Més de 6.000 copes Riedel i 270 ampolles per a un esdeveniment nacional únic

Jordi Tubella

Dilluns, 24 de març de 2025 - 08:50

4 aliments fermentats: per què són beneficiosos

4 aliments fermentats: per què són beneficiosos

Els aliments fermentats són presents en moltes cultures

Jordi Prió

Dilluns, 24 de març de 2025 - 05:30

Truc de geni: així s'augmenta el sabor de les mandonguilles sense sumar-hi calories

Truc de geni: així s'augmenta el sabor de les mandonguilles sense sumar-hi calories

Si vols gaudir encara més de les teves mandonguilles, aquests dos ingredients han d'estar a la teva cuina

Jordi Prió

Dilluns, 24 de març de 2025 - 05:30

pastilla video
Com fer un bon risotto cremós de bolets: el pas a pas infal·lible de l'Ada Parellada

Com fer un bon risotto cremós de bolets: el pas a pas infal·lible de l'Ada Parellada

La xef del Semproniana ens dona els tips més importants

Ada Parellada

Dilluns, 24 de març de 2025 - 05:30