Opinió

Consulta totes les notícies sobre locals, bars i restaurants i últimes novetats que has de conèixer de la gastronomia a Catalunya a La Gourmeteria d'El Nacional.

 

Més
L'artesà de muntanya pioner en l’ús de la IA en el gremi de la cansaladeria

L'artesà de muntanya pioner en l’ús de la IA en el gremi de la cansaladeria

Els embotits de cal Jordi segueixen, fil per randa, la llei de la tradició

Albert Villaró / Montse Ferrer

Dimecres, 22 de gener de 2025 - 05:30

Reobre per sorpresa la centenària bodega del Poblenou que tenia un lloro que cridava als borratxos

Reobre per sorpresa la centenària bodega del Poblenou que tenia un lloro que cridava als borratxos

Víctor Antich

Dimecres, 22 de gener de 2025 - 05:30

L'auge de la cuina catalana apunta maneres als restaurants del nostre país

L'auge de la cuina catalana apunta maneres als restaurants del nostre país

Dues tendències gastronòmiques que generen consens i que faran les delícies dels catalans

Ada Parellada

Diumenge, 19 de gener de 2025 - 05:30

El restaurant d'alta cuina amb un preu raonable al passatge gastronòmic per excel·lència de Barcelona

El restaurant d'alta cuina amb un preu raonable al passatge gastronòmic per excel·lència de Barcelona

Víctor Antich

Dissabte, 18 de gener de 2025 - 05:30

Per què ja no hi ha sopes als entrants dels restaurants?

Per què ja no hi ha sopes als entrants dels restaurants?

Faci fred o calor, començar l'àpat amb una crema o una sopa fa que un es disposi d'una altra manera

Rosa Molinero Trias

Dijous, 16 de gener de 2025 - 05:30

El bar de tota la vida on fer els millors esmorzars de forquilla al Poblenou el cap de setmana

El bar de tota la vida on fer els millors esmorzars de forquilla al Poblenou el cap de setmana

Víctor Antich

Dimecres, 15 de gener de 2025 - 05:30

El restaurant amb la cuina més desitjada continua estant en aquest petit passatge de l’Eixample

El restaurant amb la cuina més desitjada continua estant en aquest petit passatge de l’Eixample

Víctor Antich

Dissabte, 11 de gener de 2025 - 05:30

Els tortells de Reis encara aguanten molt bé l'envestida dels temps moderns

Els tortells de Reis encara aguanten molt bé l'envestida dels temps moderns

El misteri de la veritable natura del producte que s’amaga sota l’etiqueta de meló confitat

Albert Villaró / Montse Ferrer

Dimecres, 8 de gener de 2025 - 05:30

Compartir el nostre estimat tortell de massapà o de nata: l'error fatídic dels Reis Mags

Compartir el nostre estimat tortell de massapà o de nata: l'error fatídic dels Reis Mags

Els savis d’Orient van portar presents tan imprescindibles com l’or, la mirra i l’encens

Ada Parellada

Diumenge, 5 de gener de 2025 - 05:30

Tanca l'Hostal Vell, tot un referent de la cuina de muntanya a l'Alt Urgell i a tocar d’Andorra

Tanca l'Hostal Vell, tot un referent de la cuina de muntanya a l'Alt Urgell i a tocar d’Andorra

Víctor Antich

Dissabte, 4 de gener de 2025 - 05:30

pastilla podcast
En contra dels pastissos de formatge

En contra dels pastissos de formatge

Si us plau, ja n’hi ha prou de repetir-nos

Rosa Molinero Trias

Diumenge, 29 de desembre de 2024 - 05:30

Què endrapar entre Montblanc i el Vilosell

Què endrapar entre Montblanc i el Vilosell

Locals autèntics que mantenen vives les tradicions gastronòmiques del país

Martí Sales

Dissabte, 28 de desembre de 2024 - 05:30

Doctor Jeckyll i mr. Gluten

Doctor Jeckyll i mr. Gluten

Un obrador amb ànima que és un oasi a la Seu d'Urgell

Albert Villaró / Montse Ferrer

Dimecres, 25 de desembre de 2024 - 05:30

Ni la loteria ens salva de la màxima derrota dels catalans durant el Nadal

Ni la loteria ens salva de la màxima derrota dels catalans durant el Nadal

Tinguem salut, tinguem escudella i continuem pagant la hipoteca

Ada Parellada

Diumenge, 22 de desembre de 2024 - 05:30

El bar de Gràcia de tota la vida que els veïns del barri adoren pel menú de migdia

El bar de Gràcia de tota la vida que els veïns del barri adoren pel menú de migdia

Víctor Antich

Dissabte, 21 de desembre de 2024 - 05:30

El restaurant de Ciutat Vella per gaudir en família, brasa, brasa i més brasa

El restaurant de Ciutat Vella per gaudir en família, brasa, brasa i més brasa

Víctor Antich

Dissabte, 14 de desembre de 2024 - 05:30

El bar Gelida obre per sorpresa un nou bar per trencar-ho tot amb la mateixa cuina de sempre

El bar Gelida obre per sorpresa un nou bar per trencar-ho tot amb la mateixa cuina de sempre

Víctor Antich

Divendres, 13 de desembre de 2024 - 09:15

Dignitat a les paneres: on són els petits productors?

Dignitat a les paneres: on són els petits productors?

Una petita reflexió sobre l’estructura i contingut d’aquesta versió contemporània de la banya d’Amaltea

Albert Villaró / Montse Ferrer

Dimecres, 11 de desembre de 2024 - 05:30

Importem tones d'aliments de productes que conreem a les hortes i muntanyes de Catalunya

Importem tones d'aliments de productes que conreem a les hortes i muntanyes de Catalunya

Ada Parellada

Diumenge, 8 de desembre de 2024 - 05:30

Un restaurant sense cartell ni carta amb el millor marisc del Born i mig segle d'història

Un restaurant sense cartell ni carta amb el millor marisc del Born i mig segle d'història

Víctor Antich

Dissabte, 7 de desembre de 2024 - 05:30

El nou restaurant de les Corts que està triomfant  entre els veïns amb la seva cuina catalana

El nou restaurant de les Corts que està triomfant entre els veïns amb la seva cuina catalana

Víctor Antich

Dimecres, 4 de desembre de 2024 - 05:30

El petit restaurant de la Cerdanya on fer parada i fonda aquests dies festius

El petit restaurant de la Cerdanya on fer parada i fonda aquests dies festius

Víctor Antich

Dimarts, 3 de desembre de 2024 - 14:02

El restaurant de cuina tradicional catalana, tot un clàssic a Barcelona, que et farà plorar d’alegria

El restaurant de cuina tradicional catalana, tot un clàssic a Barcelona, que et farà plorar d’alegria

Víctor Antich

Dissabte, 30 de novembre de 2024 - 05:30

La casa de menjars d'Abrera del segle passat que és tota una institució gastronòmica

La casa de menjars d'Abrera del segle passat que és tota una institució gastronòmica

Un tremend aplec de germanor amb Montserrat de fons

Martí Sales

Dissabte, 30 de novembre de 2024 - 05:30

El restaurant català que enamora Woody Allen sempre que visita Barcelona

El restaurant català que enamora Woody Allen sempre que visita Barcelona

Cuina tradicional, però revisada, amb un receptari català de la Mediterrània amb influències italianes i franceses

Víctor Antich

Dijous, 28 de novembre de 2024 - 13:23

Les cases de menjars desaparegudes que servien plats extraordinaris en els petits pobles dels Pirineus

Les cases de menjars desaparegudes que servien plats extraordinaris en els petits pobles dels Pirineus

Montse Ferrer

Dimecres, 27 de novembre de 2024 - 05:30

Fer rebost per a la Tercera Guerra Mundial posant dates de caducitat absurdes

Fer rebost per a la Tercera Guerra Mundial posant dates de caducitat absurdes

La protecció als consumidors és una tasca necessària, però genera contradiccions flagrants

Ada Parellada

Diumenge, 24 de novembre de 2024 - 05:30

El restaurant de Castellar del Vallès que fa mig segle que alegra la comarca amb la seva cuina tradicional

El restaurant de Castellar del Vallès que fa mig segle que alegra la comarca amb la seva cuina tradicional

Víctor Antich

Dissabte, 23 de novembre de 2024 - 05:30

El nou restaurant de Lleida que està revolucionant la ciutat sencera amb la seva cuina tremendament jove

El nou restaurant de Lleida que està revolucionant la ciutat sencera amb la seva cuina tremendament jove

Víctor Antich

Dimecres, 20 de novembre de 2024 - 05:30

Per què un entrepà mediocre ha triomfat arreu del món

Per què un entrepà mediocre ha triomfat arreu del món

Una reflexió sobre el Club Sandwich

Rosa Molinero Trias

Diumenge, 17 de novembre de 2024 - 05:30

El restaurant llegendari de Barcelona on la cuina clàssica comparteix carta amb la més contemporània

El restaurant llegendari de Barcelona on la cuina clàssica comparteix carta amb la més contemporània

Víctor Antich

Dissabte, 16 de novembre de 2024 - 05:30

Els bolets ens fan ràbia: no sabem del cert on sortiran, ni quan, ni per què

Els bolets ens fan ràbia: no sabem del cert on sortiran, ni quan, ni per què

Tenim un país que és la meca del boletaire, amb una diversitat extraordinària d’hàbitats

Montse Ferrer

Dimecres, 13 de novembre de 2024 - 05:30

L'Aigua de València: el còctel convertit en la melodia de la mort i la desolació

L'Aigua de València: el còctel convertit en la melodia de la mort i la desolació

Quan ho perds tot el que et cal és, en aquest ordre: una abraçada, un got d’aigua i un plat calent

Ada Parellada

Diumenge, 10 de novembre de 2024 - 05:30

La bodega més coneguda de Barcelona és desitjada per les seves anxoves i el seu emplaçament màgic

La bodega més coneguda de Barcelona és desitjada per les seves anxoves i el seu emplaçament màgic

Víctor Antich

Dissabte, 9 de novembre de 2024 - 05:30

Una joia amagada a Barcelona amb el millor menú de migdia i uns esmorzars apoteòsics

Una joia amagada a Barcelona amb el millor menú de migdia i uns esmorzars apoteòsics

Víctor Antich

Dimecres, 6 de novembre de 2024 - 05:30

La cuina tradicional catalana està de moda al barri de Sant Antoni i a molt bon preu

La cuina tradicional catalana està de moda al barri de Sant Antoni i a molt bon preu

Víctor Antich

Dissabte, 2 de novembre de 2024 - 05:30

Arrenca la temporada de caça amb els restaurants farcits de receptes tradicionals i agosarades

Arrenca la temporada de caça amb els restaurants farcits de receptes tradicionals i agosarades

Víctor Antich

Dimecres, 30 d'octubre de 2024 - 05:30

Celebrar la Castanyada: l'horror de Halloween i els moniatos de la Xina

Celebrar la Castanyada: l'horror de Halloween i els moniatos de la Xina

Cada vegada importem més moniatos i oblidem el conreu català

Ada Parellada

Diumenge, 27 d'octubre de 2024 - 05:30

La bodega de Gràcia que serveix el millor menú del barri i uns calamars a la romana espectaculars

La bodega de Gràcia que serveix el millor menú del barri i uns calamars a la romana espectaculars

Víctor Antich

Dissabte, 26 d'octubre de 2024 - 05:30

Un transatlàntic en miniatura encallat fora muralles

Un transatlàntic en miniatura encallat fora muralles

Una cocteleria de Barcelona que no apareix a cap rànquing internacional, però amb una història entranyable

Martí Sales

Dissabte, 26 d'octubre de 2024 - 05:30