Opinió

Consulta totes les notícies sobre locals, bars i restaurants i últimes novetats que has de conèixer de la gastronomia a Catalunya a La Gourmeteria d'El Nacional.

 

Més
Ni la loteria ens salva de la màxima derrota dels catalans durant el Nadal

Ni la loteria ens salva de la màxima derrota dels catalans durant el Nadal

Tinguem salut, tinguem escudella i continuem pagant la hipoteca

Ada Parellada

Diumenge, 22 de desembre de 2024 - 05:30

El bar de Gràcia de tota la vida que els veïns del barri adoren pel menú de migdia

El bar de Gràcia de tota la vida que els veïns del barri adoren pel menú de migdia

Víctor Antich

Dissabte, 21 de desembre de 2024 - 05:30

El restaurant de Ciutat Vella per gaudir en família, brasa, brasa i més brasa

El restaurant de Ciutat Vella per gaudir en família, brasa, brasa i més brasa

Víctor Antich

Dissabte, 14 de desembre de 2024 - 05:30

El bar Gelida obre per sorpresa un nou bar per trencar-ho tot amb la mateixa cuina de sempre

El bar Gelida obre per sorpresa un nou bar per trencar-ho tot amb la mateixa cuina de sempre

Víctor Antich

Divendres, 13 de desembre de 2024 - 09:15

Dignitat a les paneres: on són els petits productors?

Dignitat a les paneres: on són els petits productors?

Una petita reflexió sobre l’estructura i contingut d’aquesta versió contemporània de la banya d’Amaltea

Albert Villaró / Montse Ferrer

Dimecres, 11 de desembre de 2024 - 05:30

Importem tones d'aliments de productes que conreem a les hortes i muntanyes de Catalunya

Importem tones d'aliments de productes que conreem a les hortes i muntanyes de Catalunya

Ada Parellada

Diumenge, 8 de desembre de 2024 - 05:30

Un restaurant sense cartell ni carta amb el millor marisc del Born i mig segle d'història

Un restaurant sense cartell ni carta amb el millor marisc del Born i mig segle d'història

Víctor Antich

Dissabte, 7 de desembre de 2024 - 05:30

El nou restaurant de les Corts que està triomfant  entre els veïns amb la seva cuina catalana

El nou restaurant de les Corts que està triomfant entre els veïns amb la seva cuina catalana

Víctor Antich

Dimecres, 4 de desembre de 2024 - 05:30

El petit restaurant de la Cerdanya on fer parada i fonda aquests dies festius

El petit restaurant de la Cerdanya on fer parada i fonda aquests dies festius

Víctor Antich

Dimarts, 3 de desembre de 2024 - 14:02

El restaurant de cuina tradicional catalana, tot un clàssic a Barcelona, que et farà plorar d’alegria

El restaurant de cuina tradicional catalana, tot un clàssic a Barcelona, que et farà plorar d’alegria

Víctor Antich

Dissabte, 30 de novembre de 2024 - 05:30

La casa de menjars d'Abrera del segle passat que és tota una institució gastronòmica

La casa de menjars d'Abrera del segle passat que és tota una institució gastronòmica

Un tremend aplec de germanor amb Montserrat de fons

Martí Sales

Dissabte, 30 de novembre de 2024 - 05:30

El restaurant català que enamora Woody Allen sempre que visita Barcelona

El restaurant català que enamora Woody Allen sempre que visita Barcelona

Cuina tradicional, però revisada, amb un receptari català de la Mediterrània amb influències italianes i franceses

Víctor Antich

Dijous, 28 de novembre de 2024 - 13:23

Les cases de menjars desaparegudes que servien plats extraordinaris en els petits pobles dels Pirineus

Les cases de menjars desaparegudes que servien plats extraordinaris en els petits pobles dels Pirineus

Montse Ferrer

Dimecres, 27 de novembre de 2024 - 05:30

Fer rebost per a la Tercera Guerra Mundial posant dates de caducitat absurdes

Fer rebost per a la Tercera Guerra Mundial posant dates de caducitat absurdes

La protecció als consumidors és una tasca necessària, però genera contradiccions flagrants

Ada Parellada

Diumenge, 24 de novembre de 2024 - 05:30

El restaurant de Castellar del Vallès que fa mig segle que alegra la comarca amb la seva cuina tradicional

El restaurant de Castellar del Vallès que fa mig segle que alegra la comarca amb la seva cuina tradicional

Víctor Antich

Dissabte, 23 de novembre de 2024 - 05:30

El nou restaurant de Lleida que està revolucionant la ciutat sencera amb la seva cuina tremendament jove

El nou restaurant de Lleida que està revolucionant la ciutat sencera amb la seva cuina tremendament jove

Víctor Antich

Dimecres, 20 de novembre de 2024 - 05:30

Per què un entrepà mediocre ha triomfat arreu del món

Per què un entrepà mediocre ha triomfat arreu del món

Una reflexió sobre el Club Sandwich

Rosa Molinero Trias

Diumenge, 17 de novembre de 2024 - 05:30

El restaurant llegendari de Barcelona on la cuina clàssica comparteix carta amb la més contemporània

El restaurant llegendari de Barcelona on la cuina clàssica comparteix carta amb la més contemporània

Víctor Antich

Dissabte, 16 de novembre de 2024 - 05:30

Els bolets ens fan ràbia: no sabem del cert on sortiran, ni quan, ni per què

Els bolets ens fan ràbia: no sabem del cert on sortiran, ni quan, ni per què

Tenim un país que és la meca del boletaire, amb una diversitat extraordinària d’hàbitats

Montse Ferrer

Dimecres, 13 de novembre de 2024 - 05:30

L'Aigua de València: el còctel convertit en la melodia de la mort i la desolació

L'Aigua de València: el còctel convertit en la melodia de la mort i la desolació

Quan ho perds tot el que et cal és, en aquest ordre: una abraçada, un got d’aigua i un plat calent

Ada Parellada

Diumenge, 10 de novembre de 2024 - 05:30

La bodega més coneguda de Barcelona és desitjada per les seves anxoves i el seu emplaçament màgic

La bodega més coneguda de Barcelona és desitjada per les seves anxoves i el seu emplaçament màgic

Víctor Antich

Dissabte, 9 de novembre de 2024 - 05:30

Una joia amagada a Barcelona amb el millor menú de migdia i uns esmorzars apoteòsics

Una joia amagada a Barcelona amb el millor menú de migdia i uns esmorzars apoteòsics

Víctor Antich

Dimecres, 6 de novembre de 2024 - 05:30

La cuina tradicional catalana està de moda al barri de Sant Antoni i a molt bon preu

La cuina tradicional catalana està de moda al barri de Sant Antoni i a molt bon preu

Víctor Antich

Dissabte, 2 de novembre de 2024 - 05:30

Arrenca la temporada de caça amb els restaurants farcits de receptes tradicionals i agosarades

Arrenca la temporada de caça amb els restaurants farcits de receptes tradicionals i agosarades

Víctor Antich

Dimecres, 30 d'octubre de 2024 - 05:30

Celebrar la Castanyada: l'horror de Halloween i els moniatos de la Xina

Celebrar la Castanyada: l'horror de Halloween i els moniatos de la Xina

Cada vegada importem més moniatos i oblidem el conreu català

Ada Parellada

Diumenge, 27 d'octubre de 2024 - 05:30

La bodega de Gràcia que serveix el millor menú del barri i uns calamars a la romana espectaculars

La bodega de Gràcia que serveix el millor menú del barri i uns calamars a la romana espectaculars

Víctor Antich

Dissabte, 26 d'octubre de 2024 - 05:30

Un transatlàntic en miniatura encallat fora muralles

Un transatlàntic en miniatura encallat fora muralles

Una cocteleria de Barcelona que no apareix a cap rànquing internacional, però amb una història entranyable

Martí Sales

Dissabte, 26 d'octubre de 2024 - 05:30

La bodega del Raval que manté la clientela de tota la vida a base d’anxoves i bon pernil

La bodega del Raval que manté la clientela de tota la vida a base d’anxoves i bon pernil

Víctor Antich

Dimecres, 23 d'octubre de 2024 - 05:30

La importància del cafè: per què no n'hi ha de bona qualitat als restaurants?

La importància del cafè: per què no n'hi ha de bona qualitat als restaurants?

Rosa Molinero Trias

Diumenge, 20 d'octubre de 2024 - 05:30

La temptadora taverna de l’Eixample que fascina amb la seva cuina basca i els seus pintxos

La temptadora taverna de l’Eixample que fascina amb la seva cuina basca i els seus pintxos

Víctor Antich

Dissabte, 19 d'octubre de 2024 - 05:30

Una passejada alimentosa per la tardor pirinenca

Una passejada alimentosa per la tardor pirinenca

Hi ha gent a la qual la tardor el posa melancòlic, però a la natura li és igual

Montse Ferrer

Dimecres, 16 d'octubre de 2024 - 05:30

El restaurant centenari de Castellbisbal que és un referent de la cuina tradicional catalana

El restaurant centenari de Castellbisbal que és un referent de la cuina tradicional catalana

Víctor Antich

Dimecres, 16 d'octubre de 2024 - 05:30

El que ens diferencia d'Espanya és la nostra manera de cuinar

El que ens diferencia d'Espanya és la nostra manera de cuinar

No sabem rostir, no sabem fregir, però les cassoles seran sempre nostres

Ada Parellada

Diumenge, 13 d'octubre de 2024 - 05:30

La bodega de Sants que agita el barri sencer amb els seus esmorzars de forquilla i un gran menú de migdia

La bodega de Sants que agita el barri sencer amb els seus esmorzars de forquilla i un gran menú de migdia

Víctor Antich

Dissabte, 12 d'octubre de 2024 - 05:30

pastilla video
El restaurant Moments celebra orgullós 15 anys d’èxits amb Carme Ruscalleda i Raül Balam

El restaurant Moments celebra orgullós 15 anys d’èxits amb Carme Ruscalleda i Raül Balam

Víctor Antich

Dimecres, 9 d'octubre de 2024 - 05:30

La bodega més autèntica del Poble-sec és aclamada per les seves tapes exclusives

La bodega més autèntica del Poble-sec és aclamada per les seves tapes exclusives

Víctor Antich

Dissabte, 5 d'octubre de 2024 - 05:30

Tres bodegues de culte en mig quilòmetre quadrat: el cercle màgic de Gràcia on gaudir del bon beure

Tres bodegues de culte en mig quilòmetre quadrat: el cercle màgic de Gràcia on gaudir del bon beure

Víctor Antich

Dijous, 3 d'octubre de 2024 - 05:30

Una escola de fer formatges única a Catalunya que garanteix un futur brillant

Una escola de fer formatges única a Catalunya que garanteix un futur brillant

Teoria i pràctica del formatge artesanal

Montse Ferrer

Dimecres, 2 d'octubre de 2024 - 05:30

Amb el 25% del menjar que tirem podríem combatre la fam crònica mundial

Amb el 25% del menjar que tirem podríem combatre la fam crònica mundial

El sistema alimentari, amb el malbaratament al capdavant, és la principal causa de l’emergència climàtica

Ada Parellada

Diumenge, 29 de setembre de 2024 - 05:30

El restaurant de la bona gent que és un somni fet realitat al bell mig de l’Eixample

El restaurant de la bona gent que és un somni fet realitat al bell mig de l’Eixample

Víctor Antich

Dissabte, 28 de setembre de 2024 - 05:30