Opinió

Consulta totes les notícies sobre locals, bars i restaurants i últimes novetats que has de conèixer de la gastronomia a Catalunya a La Gourmeteria d'El Nacional.

 

Més
Teoria poètica de les ostres

Teoria poètica de les ostres

A Leucata, a la frontera entre la Catalunya del Nord i Occitània, hi ha el cultiu d'ostreïcultura més gran del sud d'Europa.

Pep Antoni Roig

Diumenge, 14 de juliol de 2024 - 05:30

El restaurant de Llançà que és tot un referent de la Costa Brava on menjar la millor cuina marinera

El restaurant de Llançà que és tot un referent de la Costa Brava on menjar la millor cuina marinera

Víctor Antich

Dissabte, 13 de juliol de 2024 - 05:30

Hashtags i plats per compartir: les cares fosques de les etiquetes culinàries

Hashtags i plats per compartir: les cares fosques de les etiquetes culinàries

Una repassada als darrers fenòmens mundials associats a la restauració

Alba Sunyer

Dissabte, 13 de juliol de 2024 - 05:30

La llegendària bodega de Sarrià-Sant Gervasi celebra 75 anys entre menús del dia i botes de vi

La llegendària bodega de Sarrià-Sant Gervasi celebra 75 anys entre menús del dia i botes de vi

Víctor Antich

Dimecres, 10 de juliol de 2024 - 05:30

L'autèntic producte català de proximitat brilla en aquest tast a peu dret al Pirineu

L'autèntic producte català de proximitat brilla en aquest tast a peu dret al Pirineu

Una perfecta demostració de com es pot organitzar un tast coherent, deliciós i sense haver d’anar a buscar res al Perú

Albert Villaró / Montse Ferrer

Dimecres, 10 de juliol de 2024 - 05:30

Que tanquin les peixateries empobreix el barri i el paisatge: per què les hem de defensar

Que tanquin les peixateries empobreix el barri i el paisatge: per què les hem de defensar

No llancem per la borda un model que ha perdurat segles

Ada Parellada

Diumenge, 7 de juliol de 2024 - 05:30

El restaurant de Begur que enamora la Costa Brava amb el seu menú dels diumenges

El restaurant de Begur que enamora la Costa Brava amb el seu menú dels diumenges

Víctor Antich

Dissabte, 6 de juliol de 2024 - 05:30

Un dia bevent ‘cubates’ de brandi a un restaurant Michelin

Un dia bevent ‘cubates’ de brandi a un restaurant Michelin

Torres Brandy i la xef Martina Puigvert del biestrellat restaurant Les Cols exploren l’art del maridatge

Pep Antoni Roig

Dissabte, 6 de juliol de 2024 - 05:30

Més de vint anys aixecant el país

Més de vint anys aixecant el país

Del no-res, a dues botigues de fruita i verdura per reflotar el barri

Martí Sales

Dissabte, 6 de juliol de 2024 - 05:30

Els malnoms als restaurants: per què n'hi ha amb insults per nom?

Els malnoms als restaurants: per què n'hi ha amb insults per nom?

Qui vol anar al bar Llardós o al restaurant Salmó Nel·la?

Rosa Molinero Trias

Dijous, 4 de juliol de 2024 - 05:30

El restaurant Aürt celebra cinc anys satisfent la clientela amb la seva cuina radical i mediterrània

El restaurant Aürt celebra cinc anys satisfent la clientela amb la seva cuina radical i mediterrània

Víctor Antich

Dimecres, 3 de juliol de 2024 - 05:30

El millor restaurant camí de la Costa Brava que és tot un clàssic on fer parada i fonda

El millor restaurant camí de la Costa Brava que és tot un clàssic on fer parada i fonda

Víctor Antich

Dissabte, 29 de juny de 2024 - 05:30

L'hora de la ratafia, licor sagrat

L'hora de la ratafia, licor sagrat

Fer una ratafia de quilòmetre zero i l'únic ingredient imprescindible

Albert Villaró / Montse Ferrer

Dimecres, 26 de juny de 2024 - 05:30

No seguir la tradició és una traïció flagrant: les festes són necessàries

No seguir la tradició és una traïció flagrant: les festes són necessàries

El poder evocador de la cuina és de l’estil de les bombolles fetes amb xiclet Bazuca

Ada Parellada

Diumenge, 23 de juny de 2024 - 05:30

Una tradició gastronòmica ancestral a punt de desaparèixer: adeu a les tapes gratis

Una tradició gastronòmica ancestral a punt de desaparèixer: adeu a les tapes gratis

Ens han extirpat allò que formava part de l'ADN de la gastronomia nacional

Jordi Tubella

Dissabte, 22 de juny de 2024 - 05:30

La marisqueria més barata de Barcelona que és tota una institució al barri del Guinardó

La marisqueria més barata de Barcelona que és tota una institució al barri del Guinardó

Víctor Antich

Dissabte, 22 de juny de 2024 - 05:30

El bar emblemàtic de la Barceloneta que enamora el barri i ignora els turistes

El bar emblemàtic de la Barceloneta que enamora el barri i ignora els turistes

Víctor Antich

Dimecres, 19 de juny de 2024 - 05:30

El cas de la crítica gastronòmica que va fer enfadar un cuiner

El cas de la crítica gastronòmica que va fer enfadar un cuiner

S’ha d’estimar la cuina, el cinema, la dansa, per tal que sorgeixi una crítica veritable

Rosa Molinero Trias

Diumenge, 16 de juny de 2024 - 05:30

La mítica bodega d’Horta que aviat farà cent anys servint vermuts i esmorzars de forquilla

La mítica bodega d’Horta que aviat farà cent anys servint vermuts i esmorzars de forquilla

Víctor Antich

Dissabte, 15 de juny de 2024 - 05:30

El biaix masclista dels 50 Best: només 4 dones a la llista més prestigiosa del món

El biaix masclista dels 50 Best: només 4 dones a la llista més prestigiosa del món

Menys del 10% de xefs de la llista són dones

Oriol Foix

Dijous, 13 de juny de 2024 - 05:30

El millor restaurant de l’Alt Urgell es converteix en l’epicentre de l'autèntica cuina de muntanya

El millor restaurant de l’Alt Urgell es converteix en l’epicentre de l'autèntica cuina de muntanya

Víctor Antich

Dimecres, 12 de juny de 2024 - 05:30

L’àgape de Josa, o de com s’organitza una fabulosa festa culinària transpirinenca

L’àgape de Josa, o de com s’organitza una fabulosa festa culinària transpirinenca

Un encontre i un dinar que recordarem tota la vida

Albert Villaró / Montse Ferrer

Dimarts, 11 de juny de 2024 - 07:38

L'extrema dreta (i els tomàquets) ens rostiran més que a un pollastre a l'ast

L'extrema dreta (i els tomàquets) ens rostiran més que a un pollastre a l'ast

El sistema alimentari és un dels principals causants del canvi climàtic, però, alhora, és la principal solució

Ada Parellada

Diumenge, 9 de juny de 2024 - 05:30

Catalunya 3-0 Espanya: gol per l'escaire i 'hat-trick' gastronòmic històric

Catalunya 3-0 Espanya: gol per l'escaire i 'hat-trick' gastronòmic històric

L'èxit de la gastronomia catalana

Oriol Foix

Diumenge, 9 de juny de 2024 - 05:30

El restaurant de la Garrotxa que enlluerna amb la seva cuina i el seu enclavament natural

El restaurant de la Garrotxa que enlluerna amb la seva cuina i el seu enclavament natural

Víctor Antich

Dissabte, 8 de juny de 2024 - 05:30

La bodega centenària del Putxet i el Farró amb un menú de migdia infal·lible

La bodega centenària del Putxet i el Farró amb un menú de migdia infal·lible

Víctor Antich

Dimecres, 5 de juny de 2024 - 05:30

Teoria poètica del gelat de 'corte'

Teoria poètica del gelat de 'corte'

El gelat de tres gustos, conegut popularment com 'corte', mai no és el més suculent dels gelats, però sí el més estimat

Pep Antoni Roig

Diumenge, 2 de juny de 2024 - 05:30

La ruta gastronòmica més desitjada la trobaràs en aquest restaurant únic de Barcelona

La ruta gastronòmica més desitjada la trobaràs en aquest restaurant únic de Barcelona

Víctor Antich

Dissabte, 1 de juny de 2024 - 05:30

Una proposta gastronòmica memorable al reducte més oriental de la Cerdanya lleidatana

Una proposta gastronòmica memorable al reducte més oriental de la Cerdanya lleidatana

Coses a fer a Prats un dijous de primavera

Albert Villaró / Montse Ferrer

Dimarts, 28 de maig de 2024 - 05:30

La festa popular amb el millor ambient de Catalunya

La festa popular amb el millor ambient de Catalunya

Punt final a l'Aplec del Caragol d'enguany

Oriol Foix

Dilluns, 27 de maig de 2024 - 05:30

El perfum de Barcelona no són les paelles reescalfades: defensem el record casolà

El perfum de Barcelona no són les paelles reescalfades: defensem el record casolà

Més turisme de valors i menys turisme sense consciència ni respecte

Ada Parellada

Diumenge, 26 de maig de 2024 - 05:30

La jubilació més sonada a Barcelona ens deixa orfes de la millor cuina tradicional catalana

La jubilació més sonada a Barcelona ens deixa orfes de la millor cuina tradicional catalana

Víctor Antich

Dissabte, 25 de maig de 2024 - 05:30

L'últim pastor del Cadí-Moixeró: tota una vida dedicada a les muntanyes

L'últim pastor del Cadí-Moixeró: tota una vida dedicada a les muntanyes

Víctor Antich

Dimecres, 22 de maig de 2024 - 05:30

El rap de l’anisakis a un restaurant

El rap de l’anisakis a un restaurant

O per què seguim menjant peix contaminat

Rosa Molinero Trias

Dilluns, 20 de maig de 2024 - 05:30

El restaurant Agreste aterra al centre de Barcelona amb la seva cuina italocatalana

El restaurant Agreste aterra al centre de Barcelona amb la seva cuina italocatalana

Víctor Antich

Dissabte, 18 de maig de 2024 - 05:30

El misteri dels restaurants sense identitat pròpia i a petar de gent pocs dies després de l’obertura

El misteri dels restaurants sense identitat pròpia i a petar de gent pocs dies després de l’obertura

Víctor Antich

Dimecres, 15 de maig de 2024 - 05:30

Una caragolada de muntanya al racó més petit del Pirineu

Una caragolada de muntanya al racó més petit del Pirineu

No té res a veure amb els aplecs que fan al secà

Albert Villaró / Montse Ferrer

Dimarts, 14 de maig de 2024 - 05:30

Llegir és menjar i escriure és cuinar: el menú degustació més bo i literari del país

Llegir és menjar i escriure és cuinar: el menú degustació més bo i literari del país

Un menú degustació amb les afirmacions que més fan salivar

Ada Parellada

Diumenge, 12 de maig de 2024 - 05:30

pastilla video
El restaurant de Palamós que està agitant la Costa Brava gràcies a la seva cuina més íntima

El restaurant de Palamós que està agitant la Costa Brava gràcies a la seva cuina més íntima

Víctor Antich

Dissabte, 11 de maig de 2024 - 05:30

pastilla video
Bea Talegón | Expropiació d'Espanya per vendre-la a fons voltor

Bea Talegón | Expropiació d'Espanya per vendre-la a fons voltor

Bea Talegón

Dissabte, 11 de maig de 2024 - 05:30