Opinió

Consulta totes les notícies sobre locals, bars i restaurants i últimes novetats que has de conèixer de la gastronomia a Catalunya a La Gourmeteria d'El Nacional.

 

Més
Què hi ha al teu cubell de la brossa? El valor ocult dels aliments

Què hi ha al teu cubell de la brossa? El valor ocult dels aliments

Quan llencem paguem l’aliment dues vegades: quan el comprem i quan el llencem

Ada Parellada

Diumenge, 30 de març de 2025 - 05:30

El bar al rovell de l'ou de Gràcia que celebra més de cent anys com a punt de trobada del barri

El bar al rovell de l'ou de Gràcia que celebra més de cent anys com a punt de trobada del barri

Víctor Antich

Dissabte, 29 de març de 2025 - 05:30

El nou restaurant de Sants amb una cuina deliciosa del qual sentirem a parlar ben aviat

El nou restaurant de Sants amb una cuina deliciosa del qual sentirem a parlar ben aviat

Víctor Antich

Dimecres, 26 de març de 2025 - 05:30

Intangibles que es perden

Intangibles que es perden

Interpretar la persona i dir-li les coses adequades per fer-la sentir a gust

Rosa Molinero Trias

Diumenge, 23 de març de 2025 - 05:30

El restaurant barceloní que és un dels temples indiscutibles de la cuina catalana

El restaurant barceloní que és un dels temples indiscutibles de la cuina catalana

Víctor Antich

Dissabte, 22 de març de 2025 - 05:30

Gelats amb denominació d'origen del Pallars: unes estructures d’Estat úniques

Gelats amb denominació d'origen del Pallars: unes estructures d’Estat úniques

Un model ideal, en xarxa, reproduïble i original

Albert Villaró / Montse Ferrer

Dimecres, 19 de març de 2025 - 05:30

L'eròtica de la xarcuteria: una veneració de la deessa Matèria Primera

L'eròtica de la xarcuteria: una veneració de la deessa Matèria Primera

Els mestres de cada ofici estimen els aliments

Ada Parellada

Diumenge, 16 de març de 2025 - 05:30

L’hostal de carretera entre Barcelona i Andorra amb 135 anys d’història on fer parada i fonda

L’hostal de carretera entre Barcelona i Andorra amb 135 anys d’història on fer parada i fonda

Víctor Antich

Dissabte, 15 de març de 2025 - 05:30

El bar de mercat que és l'alegria de viure pels seus esmorzars de forquilla i el seu menú

El bar de mercat que és l'alegria de viure pels seus esmorzars de forquilla i el seu menú

Víctor Antich

Dimecres, 12 de març de 2025 - 05:30

La taverna de muntanya allunyada de la civilització amb una cuina honesta feta amb amor

La taverna de muntanya allunyada de la civilització amb una cuina honesta feta amb amor

Víctor Antich

Dimecres, 5 de març de 2025 - 05:30

Prou brou de tetrabrics: per què hem de cuinar la sopa a casa?

Prou brou de tetrabrics: per què hem de cuinar la sopa a casa?

Traiem l’olla de l’armari, encenem els fogons i celebrem les sopes

Ada Parellada

Diumenge, 2 de març de 2025 - 05:30

Reobre una bodega centenària a Sant Antoni mantenint l’essència i una cuina tradicional brutal

Reobre una bodega centenària a Sant Antoni mantenint l’essència i una cuina tradicional brutal

Víctor Antich

Dissabte, 1 de març de 2025 - 05:30

La bodega centenària de l'Hospitalet que és el centre neuràlgic del vermut i les anxoves

La bodega centenària de l'Hospitalet que és el centre neuràlgic del vermut i les anxoves

Víctor Antich

Dimecres, 26 de febrer de 2025 - 05:30

Impresentables: reserves pagades per plantar cara als no-shows

Impresentables: reserves pagades per plantar cara als no-shows

Per què a l'hostaleria es paga després de l'àpat?

Rosa Molinero Trias

Dilluns, 24 de febrer de 2025 - 05:30

Un secret de domini públic a tocar de la Sagrada Família, amb el millor plat de carn de la ciutat

Un secret de domini públic a tocar de la Sagrada Família, amb el millor plat de carn de la ciutat

Víctor Antich

Dissabte, 22 de febrer de 2025 - 05:30

Una bodega amb història a tocar del mercat de Sants on esmorzar divinament i fer l’aperitiu

Una bodega amb història a tocar del mercat de Sants on esmorzar divinament i fer l’aperitiu

Víctor Antich

Dimecres, 19 de febrer de 2025 - 05:30

L'amor és l’ingredient fonamental de la cuina: el plat per dir t'estimo

L'amor és l’ingredient fonamental de la cuina: el plat per dir t'estimo

Necessitem més autoafirmació, estima, tribu, cultura, coneixements, estímuls i motivacions

Ada Parellada

Diumenge, 16 de febrer de 2025 - 05:30

Així és el restaurant preferit de molts barcelonins amb rebost al mercat de Sant Antoni

Així és el restaurant preferit de molts barcelonins amb rebost al mercat de Sant Antoni

Víctor Antich

Dissabte, 15 de febrer de 2025 - 05:30

El bar més antic de Sant Andreu no és el Versalles: 110 anys sent història viva del barri

El bar més antic de Sant Andreu no és el Versalles: 110 anys sent història viva del barri

Víctor Antich

Dimecres, 12 de febrer de 2025 - 05:30

L'homenatge de Dani García a Joan Roca es converteix en la imatge de la vergonya nacional

L'homenatge de Dani García a Joan Roca es converteix en la imatge de la vergonya nacional

Una veritat de molt mal gust que és deplorable

Jordi Tubella

Dimarts, 11 de febrer de 2025 - 12:04

El bar de sempre que alegra els veïns de Sant Antoni amb la seva cuina tradicional i bé de preu

El bar de sempre que alegra els veïns de Sant Antoni amb la seva cuina tradicional i bé de preu

Víctor Antich

Dissabte, 8 de febrer de 2025 - 05:30

Amb un parell d'ous: versos de corral al Pirineu

Amb un parell d'ous: versos de corral al Pirineu

Les gallines són resilients, fàcils de cuidar i unes grans devoradores del que sigui

Albert Villaró / Montse Ferrer

Dimecres, 5 de febrer de 2025 - 05:30

El restaurant que trenca amb els tòpics i brilla amb llum pròpia al barri de Sant Antoni

El restaurant que trenca amb els tòpics i brilla amb llum pròpia al barri de Sant Antoni

Víctor Antich

Dimecres, 5 de febrer de 2025 - 05:30

El cor robat de les carxofes

El cor robat de les carxofes

Ada Parellada

Diumenge, 2 de febrer de 2025 - 05:30

Marca Catalunya, símbol d'identitat de la nostra cultura gastronòmica al món

Marca Catalunya, símbol d'identitat de la nostra cultura gastronòmica al món

Alba Sunyer

Dissabte, 1 de febrer de 2025 - 05:30

Un tresor amagat al mig de Ciutat Vella amb un menú de degustació imparable

Un tresor amagat al mig de Ciutat Vella amb un menú de degustació imparable

Víctor Antich

Dissabte, 1 de febrer de 2025 - 05:30

El restaurant més aclamat de Barcelona a punt de complir vint anys amb la seva cuina jove i atractiva

El restaurant més aclamat de Barcelona a punt de complir vint anys amb la seva cuina jove i atractiva

Víctor Antich

Dissabte, 25 de gener de 2025 - 05:30

L'artesà de muntanya pioner en l’ús de la IA en el gremi de la cansaladeria

L'artesà de muntanya pioner en l’ús de la IA en el gremi de la cansaladeria

Els embotits de cal Jordi segueixen, fil per randa, la llei de la tradició

Albert Villaró / Montse Ferrer

Dimecres, 22 de gener de 2025 - 05:30

Reobre per sorpresa la centenària bodega del Poblenou que tenia un lloro que cridava als borratxos

Reobre per sorpresa la centenària bodega del Poblenou que tenia un lloro que cridava als borratxos

Víctor Antich

Dimecres, 22 de gener de 2025 - 05:30

L'auge de la cuina catalana apunta maneres als restaurants del nostre país

L'auge de la cuina catalana apunta maneres als restaurants del nostre país

Dues tendències gastronòmiques que generen consens i que faran les delícies dels catalans

Ada Parellada

Diumenge, 19 de gener de 2025 - 05:30

El restaurant d'alta cuina amb un preu raonable al passatge gastronòmic per excel·lència de Barcelona

El restaurant d'alta cuina amb un preu raonable al passatge gastronòmic per excel·lència de Barcelona

Víctor Antich

Dissabte, 18 de gener de 2025 - 05:30

Per què ja no hi ha sopes als entrants dels restaurants?

Per què ja no hi ha sopes als entrants dels restaurants?

Faci fred o calor, començar l'àpat amb una crema o una sopa fa que un es disposi d'una altra manera

Rosa Molinero Trias

Dijous, 16 de gener de 2025 - 05:30

El bar de tota la vida on fer els millors esmorzars de forquilla al Poblenou el cap de setmana

El bar de tota la vida on fer els millors esmorzars de forquilla al Poblenou el cap de setmana

Víctor Antich

Dimecres, 15 de gener de 2025 - 05:30

El restaurant amb la cuina més desitjada continua estant en aquest petit passatge de l’Eixample

El restaurant amb la cuina més desitjada continua estant en aquest petit passatge de l’Eixample

Víctor Antich

Dissabte, 11 de gener de 2025 - 05:30

Els tortells de Reis encara aguanten molt bé l'envestida dels temps moderns

Els tortells de Reis encara aguanten molt bé l'envestida dels temps moderns

El misteri de la veritable natura del producte que s’amaga sota l’etiqueta de meló confitat

Albert Villaró / Montse Ferrer

Dimecres, 8 de gener de 2025 - 05:30

Compartir el nostre estimat tortell de massapà o de nata: l'error fatídic dels Reis Mags

Compartir el nostre estimat tortell de massapà o de nata: l'error fatídic dels Reis Mags

Els savis d’Orient van portar presents tan imprescindibles com l’or, la mirra i l’encens

Ada Parellada

Diumenge, 5 de gener de 2025 - 05:30

Tanca l'Hostal Vell, tot un referent de la cuina de muntanya a l'Alt Urgell i a tocar d’Andorra

Tanca l'Hostal Vell, tot un referent de la cuina de muntanya a l'Alt Urgell i a tocar d’Andorra

Víctor Antich

Dissabte, 4 de gener de 2025 - 05:30

pastilla podcast
En contra dels pastissos de formatge

En contra dels pastissos de formatge

Si us plau, ja n’hi ha prou de repetir-nos

Rosa Molinero Trias

Diumenge, 29 de desembre de 2024 - 05:30

Què endrapar entre Montblanc i el Vilosell

Què endrapar entre Montblanc i el Vilosell

Locals autèntics que mantenen vives les tradicions gastronòmiques del país

Martí Sales

Dissabte, 28 de desembre de 2024 - 05:30

Doctor Jeckyll i mr. Gluten

Doctor Jeckyll i mr. Gluten

Un obrador amb ànima que és un oasi a la Seu d'Urgell

Albert Villaró / Montse Ferrer

Dimecres, 25 de desembre de 2024 - 05:30