L'agost és un mes ideal per gaudir d'una varietat de fruites i verdures fresques i nutritives. Aquí et presentem deu de les millors opcions de temporada que no només estan en el seu punt òptim de sabor, sinó que també ofereixen nombrosos beneficis per a la salut.

L'estiu és època de fruites i verdures

Tomàquets

Els tomàquets d'estiu són sucosos i plens de sabor. Són una excel·lent font de vitamina C, potassi i licopè, un antioxidant que s'ha associat amb la reducció del risc de malalties del cor i certs tipus de càncer. Perfectes per a amanides, salses i sopes fredes com el gaspatxo.

Cogombres

Frescos i cruixents, els cogombres són ideals per hidratar-se en els dies calorosos d'agost. Estan compostos principalment d'aigua, la qual cosa els converteix en un excel·lent refrigeri baix en calories. A més, són rics en vitamina K i contenen compostos antiinflamatoris.

Carabassons

En el seu punt òptim a l'agost, els carabassons són versàtils i nutritius. Són baixos en calories però rics en vitamines A i C, així com en fibra. Poden ser utilitzats en una varietat de plats, des de saltats fins a sopes i pans.

engin akyurt UZwzV roK18 unsplash
Hi ha diferents tipus de carabassó en agost / Foto: Unsplash

Pebrots

Els pebrots estan en el seu apogeu durant l'estiu, oferint una explosió de colors i sabors. Són una excel·lent font de vitamina C, vitamina A i antioxidants. Es poden gaudir de crus en amanides, rostits o farcits.

Albergínies

Les albergínies assoleixen el seu màxim sabor i textura a l'agost. Són baixes en calories i riques en fibra, potassi i antioxidants. Es poden preparar de moltes maneres, incloent-hi a la graella, rostides o en guisats.

Melons

Tant el meló com la síndria estan en el seu millor moment a l'agost. Són extremadament hidratants i rics en vitamines A i C. Perfectes per menjar frescos, en macedònies o com a part de begudes refrescants.

Préssecs

Els préssecs d'estiu són dolços i sucosos. Són una bona font de vitamines A i C, així com de fibra. Poden gaudir-se frescos, en postres, o fins i tot a la graella per a un toc gurmet.

jason leung K1PU6sqsFPs unsplash
Préssec en agost / Foto: Unsplash

Peres

Les peres comencen a estar disponibles a finals d'estiu. Són riques en fibra dietètica i vitamina C. La seva dolçor natural les fa perfectes per menjar fresques o com a part de postres i amanides.

Raïm

El raïm assoleix el seu millor moment a l'agost. Són una excel·lent font d'antioxidants, incloent-hi resveratrol, que s'ha associat amb beneficis per a la salut del cor. Són ideals per picar o com complement en amanides i postres.

El raïm assoleix el seu millor moment a l'agost i omple el teu cos d'antioxidants

Gerds

Aquestes baies petites i saboroses estan en temporada a l'agost. Són riques en vitamina C, fibra i antioxidants. Perfectes per afegir a cereals, iogurts, postres o simplement per gaudir soles.

Gaudir de fruites i verdures de temporada no només garanteix el millor sabor i valor nutricional, sinó que també dona suport als agricultors locals i és més sostenible. L'agost ofereix una gran varietat d'opcions delicioses i saludables de què poden ser gaudides en una multitud de preparacions culinàries.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!