El setembre marca la transició entre l'estiu i la tardor, i amb això arriba una abundància de fruites i verdures que estan en el seu punt òptim de sabor i frescor. Aprofitar els productes de temporada no només és beneficiós per a la salut, sinó també per al paladar. Aquestes són deu fruites i verdures ideals per consumir aquest mes.

Fruita de temporada

Les pomes són una de les fruites més emblemàtiques de setembre. A mesura que s'apropa la tardor, les pomes assoleixen la seva maduresa, oferint una gran varietat de sabors, des de les més dolces fins a les més àcides. Són perfectes per menjar fresques, en compotes o en pastissos, i a més són riques en fibra i vitamina C.

El raïm, que també està en plena temporada, és una excel·lent opció al setembre. Dolç i sucós, és perfecte per menjar sol, en amanides o per acompanyar formatges. El raïm és conegut pel seu alt contingut en antioxidants, que beneficien la salut cardiovascular.

jerry wang F6lHEP87YGc unsplash
Raïm al setembre / Foto: Unsplash

Les figues són una altra fruita de temporada aquest mes. La seva dolçor natural i la seva textura suau els fan ideals per a postres, amanides o per menjar directament. Les figues són riques en fibra i minerals com el calci i el potassi.

Les peres, igual com les pomes, estan en el seu millor moment al setembre. Amb la seva carn sucosa i el seu sabor dolç, són perfectes per gaudir soles o en preparacions com pastissos i amanides. A més, les peres són una bona font de vitamina C i fibra dietètica.

Peres i pomes estan en el seu millor moment al setembre

El meló, encara que associat principalment amb l'estiu, encara es troba en el seu punt al setembre. És refrescant i dolç, ideal per a aquells últims dies càlids de l'any, i és una excel·lent font de vitamina A i C.

Quant a les verdures, la carabassa és una protagonista indiscutible de setembre. Rica en betacarotè, vitamina A i antioxidants, és versàtil i pot utilitzar-se en sopes, purés, guisats o fins i tot en postres.

El bròcoli és una altra verdura de temporada al setembre. Conegut per les seves propietats antioxidants i el seu alt contingut en vitamina K i C, és perfecte per incorporar en saltejats, sopes o al vapor.

Bròcoli al punt
Bròcoli al punt / Foto: Unsplash

Els pebrots, que estan en el seu apogeu aquest mes, són una excel·lent font de vitamina C i antioxidants. Poden consumir-se crus en amanides o bullits en una varietat de plats.

Les albergínies també són una opció estacional al setembre. La seva versatilitat a la cuina permet preparar-les rostides, farcides o en guisats. A més, són baixes en calories i riques en antioxidants.

Finalment, els espinacs, que al setembre es troben especialment frescos, són una excel·lent font de ferro, vitamina K i antioxidants. Són ideals per a amanides, batuts o com a ingredient a nombrosos plats.

Aquestes fruites i verdures no només aporten sabor i color a la taula, sinó que també ofereixen importants beneficis nutricionals, ajudant-te a mantenir una dieta equilibrada i saludable durant el setembre.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!