140 establiments catalans han estat distingits com a Restaurants Recomanats per la Guia Michelin Espanya & Portugal 2023. En un acte celebrat al Museu Marítim de Barcelona aquest dijous a la nit, 77 restaurants de Barcelona, 38 de Girona, 14 de Lleida i 11 de Tarragona s'han alçat amb aquest reconeixement.

Per primera vegada, els Restaurants Recomanats a la Guia Michelin han recollit aquest reconeixement en un esdeveniment públic, que ha comptat amb la participació de Carme Ruscalleda, xef i divulgadora gastronòmica; Luis Valls, xef del restaurant El Poblet (València); Irene Gutiérrez, xef del restaurant SUMAQ (Palma de Mallorca); Miguel Pereda, director Comercial de Michelin Experiences Espanya i Portugal; i Miguel Mula, director de Desenvolupament de Negoci de Coca-Cola Europacific Partners.

Aquests distintius s'han entregat en un esdeveniment històric en el qual s'ha volgut reconèixer la importància d'aquests restaurants a les seves respectives ciutats i municipis, on tenen un paper dinamitzador econòmic i turístic

Els 140 restaurants catalans, juntament amb la resta de 107 que han rebut els seus distintius a Barcelona, s'uneixen als 483 que han rebut aquesta distinció als esdeveniments celebrats a Màlaga, Madrid i la Corunya, procedents d'altres regions. Aquest esdeveniment suposa una plataforma de reconeixement de la importància d'aquests restaurants a les seves ciutats i municipis respectius, on tenen un paper clau tant des del punt de vista econòmic com social. La idea és incentivar l'activitat d'aquests negocis perquè puguin continuar creixent i impulsant-ne el consum i l'ocupació.

Carme Ruscalleda ha compartit la seva experiència i la importància d'aquestes distincions: “L'hostaleria a Espanya no deixa de sorprendre'ns i està a l'avantguarda a escala mundial. Es tracta d'un sector en contínua evolució, que s'ha d'adaptar constantment a nous entorns, tècniques, modes de consum… Per això, el suport i el reconeixement als seus professionals, i avals com el de Michelin, són essencials per destacar la qualitat, però, sobretot, són una palanca motivacional per continuar treballant, brillant i millorant cada dia”.

Per altra banda, Miguel Pereda ha subratllat que "la placa Michelin és sens dubte un símbol tangible que identifica els restaurants a peu de carrer i la distinció dels quals reconeix una cuina de qualitat de la mà d'un xef. Representeu aquests restaurants als quals ens agrada anar sovint a gaudir de la vostra cuina".

Consulta tots els restaurants recomanats

A continuació, i per ordre alfabètic del nom dels restaurants, pots consultar tota la llista dels restaurants recomanats per la Guia Michelin a Catalunya.

  • Ají (Barcelona), Al Marge (Badalona), Alapar (Barcelona), Alkostat (Barcelona), Amar Barcelona (Barcelona), Bardeni-Caldeni (Barcelona), Barmutet (Vic), Barquet Tarragona (Tarragona), Barra Alta (Barcelona), Bell-Lloc (Santa Cristina d'Aro), Berri (Castelldefels), Besta (Barcelona), Boccatti (Vic), Bresca (Cambrils), Bruixes de Burriac (Altafulla).
     
  • Ca L'Amagat (Bagà), Ca l'Esteve (Castellbisbal), Ca L'Estrany (Cabrils), Cal Marquès (Camprodon), Cal Pere del Maset (Sant Pau d'Ordal), Cal Travé (Solivella), Cal Xim (Sant Pau d'Ordal), Cal Xirricló (Balaguer), Can Jepet (Setcases), Can Roquet (Romanyà de la Selva), Can Xapes (Cornellà del Terri), Candlelight (S'Agaró), Capet (Barcelona), Carballeira (Lleida), Casa Nova (Sant Martí Sarroca), Casa Patxi (Alp), Casamar (Llafranc), Cau de l'Ateneu (Manresa), Colmado 1917 (Terrassa), Compartir Barcelona (Barcelona), Compartir Cadaqués (Cadaqués), Contraban (Barcelona), Contrastes (Vilanova i la Geltrú), Cuina Sant Pau (Sant Pol de Mar).
     
  • Deliri (Barcelona), Direkte Boqueria (Barcelona), Divinum (Girona), Dos Pebrots (Barcelona), Ébano (Bellaterra), El Celler de Ca la Quica (Puig-reig), El Celler de L'Arbocet (Riudoms), El Drac (Calella), El Far de Sant Sebastià (Llafranc), El Hogar Gallego (Calella), El Motel (Figueres), El Niu (Escunhau), El Portalet (Bossòst), El Roser 2 (L'Escala), El Terrat (Tarragona), El Trabuc (Granollers), El Vaixell (Llançà), Entre dos Mons (Palamós), Er Estrangèr (Betrén), Er Occitan (Bossòst), Era Coquèla (Vielha), Es Arraïtzes (Garos), Es Portal (Pals), Estany Clar (Cercs), Estimar (Barcelona), Estrella (Rupit), Eth Bistro (Vielha).
     
  • Ferran Cerro (Reus), Ferreruela (Lleida), Fishølogy (Barcelona), Follia (Sant Joan Despí), Fonda España (Barcelona), Gresca (Barcelona), Hostal Benet (Les Borges Blanques), Jardín del Alma (Barcelona), Kaoma (Lleida), L’Hostal de Ca l’Enric (La Vall de Bianya), La Balabusta (Barcelona), La Bodeguilla (Tarrasa), La Boella (La Canonja), La Bonaigua (Sant Just Desvern), La Font (Canet de Mar), La Llotja (L'Ametlla de Mar), La Morera de Pablo & Ester (Salou), La Sala de l'Isaac (Llofriu), La Tartarería (Barcelona), L'Àpat (Molins de Rei), L'Atelier Dagà Clos (Llagostera), L'Auró (Orís), Les Corones (L'Estartit), Les Voltes de Sant Sebastià (Moià), L'Espurna (Lleida).
     
  • Majide (Barcelona), Manairó (Barcelona), Maràngels (Sant Gregori), Maricel (Sitges), Mas Albereda (Sant Julià de Vilatorta), Mas Marroch (Vilablareix), Mas Romeu (Lloret de Mar), Mint (Granollers), Miramar (Cambrils), Nectari (Barcelona), Nexe (Girona), Normal (Girona), Pa i Raïm (Palafrugell), Paco Meralgo (Barcelona), Pahissa del Mas (Pals), Petit Comitè (Barcelona), Pocavergonya (Girona), Pont Vell (Besalú), Prodigi (Barcelona), Pur (Barcelona), Quirat (Barcelona), Reccapolis (Ripoll), Rías de Galicia (Barcelona), Ristol La Fonda (Viladecavalls), ROM (Roses).
     
  • Sa Jambina (Calella de Palafrugell), Sa Poma (Orfes), Sangiovese (Mataró), Sant Miquel (Vallromanes), Saroa (Lleida), Sinofos (Girona), Sol Blanc (Pals), Suculent (Barcelona), Sumac (Roses), Suto (Barcelona), Tast & Gust (Cerdanyola del Vallès), Teatro kitchen & bar (Barcelona), Ten's (Barcelona), Terra (Berga), Torre Simón (Tona), Tram-Tram (Barcelona), Trumfes (Llívia), Tunateca Balfegó (Barcelona), Uma (Barcelona), Urbisol (Calders), Virens (Barcelona), Voramar (Portbou), Windsor (Barcelona), Xavier Pellicer (Barcelona).