La pinya és un ingredient versàtil dins de la cuina; es pot utilitzar en preparacions salades per donar un toc dolç i en la rebosteria, és una de les fruites més utilitzades pel seu increïble sabor. A més, té uns beneficis a nivell nutricional que també la fan una fruita molt interessant.
Per al seu consum com a fruita fresca cal tallar la base i la part superior de la pinya. Posteriorment, col·locar de forma vertical i tallar en rodanxes com un meló. Una vegada tallades les rodanxes, seccionar la pell i tallar la polpa a triangles. Servir sobre la seva pell i afegir unes gotes de llima per realçar el seu sabor. Això últim és una cosa que no estem gaire habituats a fer a la Península Ibèrica, però en altres llocs del món és molt normal i de veritat que ajuda a potenciar els sabors.
Per al seu consum com a fruita fresca cal tallar la base i la part superior de la pinya
Si ja se t'estan ocorrent maneres d'utilitzar la pinya en alguns plats refrescants aquest estiu, nosaltres et proposem 2 formes diferents de fer-ho:
Salmó marinat amb pinya i alvocat:
Ingredients:
- 250 grams de llom de salmó fresc
- 2 alvocats
- 100 grams de pinya natural amb suc
- 50 grams de maionesa lleugera
- 20 ml d'oli d'oliva verge extra
- 10 ml de salsa teriyaki
- Unes tiges de cibulet
Preparació:
- Piquem el salmó en quadradets petits (com per menjar dos d'un sol mos) i marinem en un recipient amb unes cullerades de suc de pinya i un parell de cullerades de salsa teriyaki.
- Deixem que reposi al frigorífic durant uns 30 minuts.
- Mentrestant, trossegem la pinya natural i els alvocats pelats de la mateixa mida que els trossets de salmó.
- Amb una mica dels sucs del marinat alleugerim la maionesa que col·locarem en la base d'unes culleretes de servei.
- Sobre la maionesa disposem el salmó marinat i escorregut, acompanyat de trossets d'alvocat i pinya.
- Decorem amb uns trossets de cibulet fresc i unes gotetes d'oli d'oliva verge extra.
Salmorejo de pinya:
Ingredients:
- 350 g. de pinya
- 250 g. de tomàquets
- 50 ml. d'oli d'oliva
- 1 all
- 15 ml. de vinagre blanc
- 100 g. de pa dur
- 1 base de pinya per persona
- 100 g. de lumpo
- 50 g. de formatge ratllat parmesà
Preparació:
- Posa el pa a remull en aigua perquè s'estovi. El pa és millor si és del dia anterior, ja que així serà més dur.
- Mentrestant, la pinya la trossegem i posem el vas de la batedora, juntament amb els tomàquets que també han d'estar ben trossejats.
- Quan el pa sigui tou, agreguem el vas de la batedora juntament amb el gra d'all trossejat i comences a batre, fins a formar una barreja espessa.
- Agrega el vinagre i torna a batre de nou.
- Ara ves afegint l'oli d'oliva sense deixar de batre en cap moment, formant una barreja més líquida.
- Cola aquesta barreja, perquè no quedin trossos de pinya ni dels altres ingredients i reserva a la nevera.
- Quan el vagis a servir, buida la base d'una pinya, aboca el salmorejo, agrega unes cullerades de lumpo i una mica de formatge parmesà i tindràs un plat formidable per a qualsevol àpat que facis.
Receptes molt diferents però que tenen la pinya com a denominador comú, i que faran que aquest estiu puguis agregar a la teva dieta aquesta fruita tan preuada a l'hora de refrescar-nos i que agrada a petits i grans.