L'hummus és el paté perfecte per a l'estiu. Ho té tot: sabor exquisit, textura lleugera, frescor, proteïnes... Igual serveix per a un snack que per a un sopar lleuger, i el millor de tot és que podem fer moltíssims tipus d'hummus a casa segons el que ens vingui de gust i amb ingredients de temporada, que a l'hivern són molt més difícils d'aconseguir.
Pots fer plats superrefrescants amb aigües fresques aromatitzades amb fruites, bols amb alguns hummus de diferents sabors i colors, amb coses fresquetes i cruixents per acompanyar, com bastonets de pastanaga, de pebrot o de cogombre; combinar-ho amb els sabors i textures de fruits secs com les nous, ametlles i pistatxos, i contrastar amb la dolçor de fruites de temporada com els préssecs, síndria o meló.

L'hummus és el paté perfecte per a l'estiu
Avui et portem dues receptes diferents d'hummus, amb un sabor més camuflat per a aquelles persones que encara es resisteixen a incloure aquest plat en la seva dieta.
Hummus amb olives:
Dona-li un sabor nou al teu hummus amb les olives que més t'agradin. Queda genial per picar i acompanyar begudes.
Ingredients:
- 1 tassa de cigrons cuits
- 1/2 tassa d'olives sense os i escorregudes
- 4-6 tàperes opcional
- 2 cullerades de tahini
- 1/2 culleradeta de comí en pols
- 1/2 gra d'all (treu el nervi central)
- 1/4 de culleradeta de sal
- 3 cullerades d'aigua si fos necessari perquè quedi més cremós
- 1/2 culleradeta de pebre vermell dolç
- 1 cullerada d'oli d'oliva
Elaboració pas a pas:
- Bat tots els ingredients amb la batedora fins que quedi un paté suau i sense trossets.
- Prova-ho i rectifica de sal si fos necessari.
- Serveix-lo amb unes olives per sobre.

Hummus al curri:
Amb només un canvi d'espècies podem crear un nou hummus amb els millors sabors orientals. Utilitza la barreja de curri que més t'agradi (madrás, panch puran, garam masala...) i acompanyal de pans plans i cruixents.
Ingredients:
- 400 g de cigrons cuits
- 2 cullerades de tahini
- 2 cullerades de suc de llimona
- 1 culleradeta de curri en pols
- 1/4 de culleradeta de gingebre molt
- 1/2 culleradeta de comí gra sencer
- 1/2 gra d'all (treu el nervi central
- 1/2 culleradeta d'all en pols
- 1/4 de culleradeta de sal
- 1/4 de culleradeta de pebre vermell fumat
- 3-4 cullerades de llet de soja o aigua si fos necessari perquè quedi més cremós
- 2 cullerades d'oli d'oliva
Elaboració pas a pas:
- Posa tots els ingredients a la batedora i bat-los 3-4 minuts fins que quedi un paté suau i sense trossets.
- Prova-ho i rectifica de sal i llimona si fos necessari.