Amb tanta informació com hi ha avui dia sobre la necessitat de reduir al màxim el consum de sucre i de productes ultraprocessats, tenir a mà receptes de galetes saludables pot ser molt útil per a petits i majors.
Galetes d'espelta, ametlla i xocolata
Ingredients (14-16 unitats.):
- 150 grams de farina d'espelta integral
- 80 grams d'ametlla molta
- 1 c/c de llevat de rebosteria
- Endolcidor o edulcorant (equivalent a uns 60-70 grams de sucre)
- 120 grams de mantega freda
- 50 grams de beguda d'ametlla
- 60 grams de xocolata al 70%.
Elaboració:
- Posa en un bol la farina d'espelta, l'ametlla molta i el llevat. Afegeix l'endolcidor o edulcorant elegit, als ingredients indiquem la quantitat en sucre per a la recepta, però en aquesta ocasió utilitzem edulcorant líquid equivalent al sucre indicat.
- Talla la mantega freda en daus i afegeix-la al bol, afegeix també la beguda d'ametlles i comença a treballar la massa amb les mans, fins que obtinguis una bola de massa homogènia, que la mantega s'hagi integrat bé.
- Pica la xocolata a ganivet i poc abans de tenir la massa de les galetes en el seu punt de pastat, incorpora'l perquè es reparteixi bé. Després, forma boles de massa d'uns 30 grams i deixa-les reposar al frigorífic mentre s'escalfa el forn.
- Encén el forn a 180 graus amb calor a dalt i a baix. Quan el forn sigui calent col·loca les boles de massa de galetes a la safata coberta amb una tela de cocció, i aplana-les al gust.
- Enforna les galetes durant uns 15-20 minuts, segons com de gruixudes que hagin quedat, quan vegis que són una mica daurades estan a punt. En retirar les galetes del forn passa-les acuradament a una reixeta perquè es refredin i quedin cruixents.
Les galetes saludables són tendència des de fa uns anys
Galetes de civada i xocolata:
Ingredients:
- 2 cullerades de llavors de lli + 6 cullerades d'aigua
- 1 tassa de farina de civada, 120 grams
- 1 tassa i ½ de flocs de civada, 150 grams
- 1 culleradeta de canyella
- 1 plàtan
- ¼ de tassa de xarop d'atzavara, 100 grams
- 3 cullerades de xips de xocolata
Instruccions:
- Preescalfem el forn a 180 ° C.
- Molem les llavors de lli amb l'aigua en una batedora o robot de cuina i reservem.
- En un bol barregem la farina de civada, els flocs de civada, la canyella, el plàtan picat (amb una forquilla o a la batedora), el xarop d'atzavara i les llavors de lli, fins que tots els ingredients estiguin ben integrats.
- Fem boletes amb les mans i les aixafem fins que tinguin forma de galetes.
- Col·loquem les xips de xocolata i enfornem les galetes fins que es daurin (uns 15 o 20 minuts).
- Traiem del forn, deixem reposar 5 minuts i les transferim a una reixeta fins que s'acabin de refredar.