Tots podem aprendre sobre rebosteria i obtenir resultats de forma professional. Avui volem brindar-te receptes de postres fàcils per innovar a l'hora de portar les teves mans a la cuina. Mai no t'han dit això de "guarda lloc per a les postres"? El final d'un bon tiberi gastronòmic passa inexorablement per la part dolça del menú, potser el moment més agradable.
Tots podem aprendre sobre rebosteria i obtenir resultats de forma professional
Les postres són el colofó i el sabor que els comensals s'emporten a casa, d'aquí la seva importància capital. En la seva elaboració intervenen tota mena d'ingredients: sucre, mel, xocolata, fruites, llet, farines... La imaginació al poder! Encara que són sospitosos habituals en els excessos d'una dieta, també han evolucionat amb el pas del temps en opcions més saludables i aptes per a tots els públics. Això sí, mantenint intactes les elaboracions més tradicionals i pecaminoses. Avui et portem un parell de receptes de què aquesta tardor pots gaudir. Comencem?
Pa de pessic de carbassa:
Ingredients:
- 1/2 quilo de carbassa
- 3 ous
- 1 tassa d'oli
- 2 tasses de sucre
- 2 tasses de farina de blat
- 1 culleradeta de pols per enfornar
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla
- 1 culleradeta de canyella en pols
- 1 culleradeta de clau d'olor molta
- 1/2 culleradeta de pebre negre
- 1 mica de sal
Elaboració pas a pas:
- Primer prepararem la carbassa: talla-la en trossos mitjans i posa-la en una safata al forn a 170°C fins que sigui suau (aproximadament 1 hora). Una vegada llesta, li treus la pell, fas un puré ajudat amb una forquilla i la deixes refredar una estona.
- Després fem la barreja del pa de pessic: procedeix a ajuntar els ingredients en una batedora: els ous primer, després l'oli, el sucre, el puré de carbassa, la farina, la pols per enfornar, canyella, vainilla, clau, sal i pebre. Deixa un parell de minuts fins que obtinguis una massa homogènia i aboca tot el contingut en un motllo per a pans de pessic prèviament greixat i enfarinat.
- Ara enfornarem: Col·loca el motllo amb la barreja del pa de pessic al forn prèviament preescalfat a 170°C durant 45 minuts.
- Una vegada transcorregut aquest temps el pa de pessic de carbassa hauria d'estar a punt. Deixa'l refredar, treu-lo del motllo i gaudeix-ne.
Brownie de xocolata:
Ingredients:
- 120 grs de mantega
- 200 grs de xocolata amarga
- 600 grs de sucre blanca
- 4 ous (de 50 grs cada un)
- 200 grs de farina de blat
- 10 grs de sal
- 10 grs de pols d'enfornar
- (Li pots agregar 150 grs. de fruits secs de la teva elecció, aquests hauran d'estar prèviament torrats i trossejats).
Elaboració pas a pas:
- Fon la xocolata trossejada juntament amb la mantega en un bany María.
- Blanqueja els ous i el sucre, això vol dir que batràs els ous juntament amb el sucre fins que prenguin un color blanquinós.
- Agrega la barreja de xocolata i mantega prèviament refredada.
- Incorpora bé (sense batre) la farina juntament amb la sal i la pols d'enfornar i en cas de voler agregar fruits secs, els agregues en aquest moment.
- Enforna la barreja en una safata greixada i enfarinada o amb paper amb mantega a 190 graus centígrads per aproximadament 13 minuts.
- Una vegada llest simplement pica el teu brownie de xocolata en quadrats i gaudeix.